Τρίτη 8 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΜΕ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες

Λίγες μέρες απέμειναν μέχρι το Σάββατο και οι προετοιμασίες των ταξικών δυνάμεων στους νομούς της Θεσσαλίας, για την αγωνιστική κάθοδο των εργαζομένων της περιοχής στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, στην Αθήνα μπαίνουν πλέον στην τελική ευθεία. Οι περιοδείες και οι εξορμήσεις σε χώρους δουλιάς, οι συσκέψεις εργαζομένων και άλλες πολύμορφες δραστηριότητες συνεχίζονται, ώστε το κάλεσμα μαζικής και δυναμικής συμμετοχής των εργαζομένων στο συλλαλητήριο, να φτάσει παντού. Επίσης, να δώσουν το «παρών» τους στο συλλαλητήριο καλούν τους μικρομεσαίους αγρότες της περιοχής και οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων, μέλη της ΠΑΣΥ, σε Λάρισα, Καρδίτσα και Τρίκαλα.

Κάλεσμα συμμετοχής απηύθυναν στους Λαρισαίους, οι συνδικαλιστές και οι εργαζόμενοι που συμμετείχαν, χτες το απόγευμα στην πικετοφορία που διοργάνωσε η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ. Η πικετοφορία ξεκίνησε από το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, (ΕΚΛ) και συνεχίστηκε στους δρόμους της πόλης με μοίρασμα της προκήρυξης του ΠΑΜΕ για το Συλλαλητήριο και με κυρίαρχα τα συνθήματα κατά της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης.

Στη Λάρισα, χτες, μαζί με τα συνεργεία των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, του ΕΚΛ και πολλών σωματείων, ήταν και οι γυναίκες της ΟΓΕ που περιόδευσαν σε δεκάδες εργασιακούς χώρους της πόλης - μόνο χτες απευθύνθηκαν σε πάνω από 1.000 εργαζόμενους στις περιοδείες που έγιναν σε ΡΑΠΤΕΞ, ΜΕΛΙΣΣΑ, ΜΑΚΡΟ, ΡΟΜΑ, ΠΡΟΞΥΛ, ΓΑΡΓΑΛΑΣ, ΝΤΙΣΤΑΣ, ΙΜΠΕΡΙΑΛ, Σούπερ Μάρκετ Λάρισα, ΤΣΙΤΣΙΒΑΣ, ΧΑΤΖΗΛΙΑΔΗΣ, Γηροκομείο, ιδιωτικές κλινικές κ.ά. - αναδεικνύοντας την επιτακτική ανάγκη να συμμετέχουν μαζικά στο Συλλαλητήριο οι εργαζόμενες που βιώνουν με τον πιο τραγικό τρόπο τις συνέπειες της εφαρμοζόμενης αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής. Υπενθυμίζουμε ότι αποφάσεις συμμετοχής στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ πήραν εκτός από το ΕΚΛ και πολλά εργατικά σωματεία.

Και στη Μαγνησία συνεχίζονται οι προετοιμασίες με περιοδείες, εξορμήσεις κι άλλες εκδηλώσεις. Χτες, συνδικαλιστές της Γραμματείας Μαγνησίας του ΠΑΜΕ περιόδευσαν στα ΕΛΤΑ, στη ΔΕΗ και σε άλλους χώρους δουλιάς.

Στην Καρδίτσα, χτες, εκπρόσωποι της τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, καλώντας τους εργαζόμενους του νομού να δώσουν το «παρών» τους στο συλλαλητήριο. Χτες, επίσης, συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και γυναίκες της ΟΓΕ περιόδευσαν σε εμπορικά καταστήματα και άλλους χώρους δουλιάς της Καρδίτσας, ενώ στα Τρίκαλα περιοδείες έγιναν στα σχολεία της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ