Τρίτη 8 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Εφυγε» ο Γιώργος Λιονάκης

Η κηδεία του γίνεται σήμερα Τρίτη, ώρα 3 μ.μ., από το Νεκροταφείο Καισαριανής

Ο συναγωνιστής Γιώργος Λιονάκης, ο συμπαθής κι αγαπημένος φωτογράφος, πανταχού παρών στις εκδηλώσεις της Εθνικής Αντίστασης, έχασε, τελικά, τη μάχη που έδωσε για πολλές μέρες με το θάνατο, χτυπημένος σε αυτοκινητικό δυστύχημα. «Εφυγε» για πάντα από κοντά μας, τη νύχτα της 6ης Νοέμβρη 2005.

Η κηδεία του γίνεται σήμερα Τρίτη, 8 Νοέμβρη, στις 3.00 μ.μ., από το Νεκροταφείο της Καισαριανής.

Ο Γιώργος Λιονάκης γεννήθηκε το 1929 στα Παλιά Ρούματα Χανίων. Σε νεαρή ηλικία, πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση με το ΕΑΜ - ΕΛΑΣ. Γεύτηκε, όπως όλοι οι αντιστασιακοί, τις διώξεις που ακολούθησαν από το μεταβαρκιζιανό κράτος της μισαλλοδοξίας (Μακρόνησος κλπ.).

Η ΠΕΑΕΑ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά της στην οικογένειά του, και καλεί όλους τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες της Εθνικής Αντίστασης να αποχαιρετήσουμε τον αγαπημένο μας φίλο και συναγωνιστή.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βαρέως Αναπήρων Πολέμου '40-'41 και εντεύθεν εκφράζει τη θλίψη του και τα συλλυπητήρια στους οικείους για τον αδόκητο θάνατο του Γιώργη Λιονάκη. Οπως σημειώνει, ο Γιώργης ήταν ο εθελοντής και αφιλοκερδής φωτορεπόρτερ των ανά τη χώρα μας αντιστασιακών προσκυνημάτων σε τόπους θυσίας και μαχών και άλλων αντιστασιακών εκδηλώσεων, συνελεύσεων και συνεδρίων. Ο θάνατός του δημιουργεί δυσαναπλήρωτο κενό. Αιωνία η μνήμη σου, αγαπητέ συνεργάτη και συναγωνιστή. Οι προσκυνητές και ο «Ρ» την απουσία σου θα τη νιώθουν και θα σε ευγνωμονούν και θα σε μνημονεύουν.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Γιώργη Λιονάκη εκφράζουν η διεύθυνση και το προσωπικό του «Ρ».

Στη μνήμη του, η ΠΕΑΕΑ προσφέρει 100 ευρώ, στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ