Τρίτη 8 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Κινητοποίηση για το επίδομα

Συγκέντρωση έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου συζητιόταν το θέμα της καταβολής ή μη του οικογενειακού επιδόματος, έκαναν χτες συνταξιούχοι του ΙΚΑ, συνεχίζοντας το πρόγραμμα των αγωνιστικών τους κινητοποιήσεων για τα δίκαια αιτήματά τους. Η επόμενη συνάντηση των συνταξιούχων, μετά από το κάλεσμα των συνταξιουχικών Ομοσπονδιών, έχει οριστεί για το Σάββατο 12 Νοέμβρη στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, ενώ στις 23 Νοέμβρη, διοργανώνονται περιφερειακές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Επίσης στις 20 Δεκέμβρη, διοργανώνουν νέα συγκέντρωση ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό.

Στο μεταξύ, κατά τη χτεσινή συζήτηση στο Α` Τμήμα του ΣτΕ υπόθεσης για το οικογενειακό επίδομα των συνταξιούχων του ΙΚΑ, ο εισηγητής πάρεδρος Δ. Εμμανουηλίδης πρότεινε στην αυξημένη επταμελή σύνθεση του δικαστηρίου να δοθεί το επίδομα και στους δύο συζύγους.

Σε περίπτωση που γίνει δεκτή η εισήγηση, η υπόθεση θα παραπεμφθεί στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Διοικητικού Δικαστηρίου για οριστική κρίση.

Η εισήγηση ανατρέπει τα μέχρι τώρα δεδομένα στις συντάξεις των συνταξιούχων του ΙΚΑ, που ισχύουν από το 1951. Επισημαίνεται ότι για τους συνταξιούχους του ΙΚΑ ισχύει ειδικό καθεστώς (Ν. 1846/1951), δηλαδή μόνον ο ένας δικαιούται οικογενειακό επίδομα. Η πρόταση του Δ. Εμμανουηλίδη λέει τώρα ότι είναι αντίθετη με τη συνταγματική αρχή της ισότητας (άρθρο 4) η καταβολή μόνο σε έναν από τους συζύγους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ