Τρίτη 8 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΣΑΝΤΙΑΓΟ.- Αιφνιδιαστική επίσκεψη στη Χιλή πραγματοποίησε ο φυγόδικος τέως Πρόεδρος του Περού Αλμπέρτο Φουτζιμόρι, προφανώς επιδιώκοντας την επιστροφή του στο Περού. Εξίσου αιφνιδιαστική ήταν και η σύλληψή του από την αστυνομία ύστερα από αίτημα των Περουβιανών. Στη χιλιανή πρωτεύουσα έφτασε χτες επιτροπή της περουβιανής κυβέρνησης, ώστε να ασκήσει πιέσεις για την άμεση και τάχιστη έκδοσή του.

ΚΑΝΣΑΣ.- Τουλάχιστον 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 200 τραυματίστηκαν, οι πιο πολλοί την ώρα του ύπνου, από ισχυρό ανεμοστρόβιλο που έπληξε τη νότια Ιντιάνα και περιοχές του Κεντάκι τις πρώτες πρωινές ώρες την Κυριακή.

ΜΑΔΡΙΤΗ.- Τουλάχιστον επτά εργάτες έχασαν τη ζωή τους χτες στην Ανδαλουσία, όταν κατέρρευσε μια οδογέφυρα στον υπό κατασκευή αυτοκινητόδρομο της Μεσογείου στη Γρανάδα, ύψους 80 μέτρων, πάνω στους εργάτες που εργάζονταν από κάτω. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τη στιγμή του δυστυχήματος στην κατασκευή του δρόμου εργάζονταν είκοσι έως σαράντα άτομα.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.- Ταχύρυθμα σεμινάρια ηθικής και διαχείρισης απόρρητων πληροφοριών καλείται να παρακολουθήσει το προσωπικό του Λευκού Οίκου, έπειτα από το σάλο που προκλήθηκε με την παραπομπή του πρώην προσωπάρχη, Λιούις «Σκούτερ» Λίμπι, επειδή διέρρευσε την ταυτότητα της πράκτορα της CIA, Βάλερι Πλέιμ.

ΜΑΔΡΙΤΗ.- «Οχι στο νέο καθεστώς της Καταλωνίας» και «Θαπατέρο παραιτήσου» ήταν τα συνθήματα περίπου 10.000 συγκεντρωμένων που διαδήλωσαν το Σάββατο στο κέντρο της Μαδρίτης υπέρ της ενότητας της Ισπανίας και κατά του σχεδίου νόμου για διευρυμένη αυτονομία της Καταλωνίας.

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.- Εκρηξη νάρκης κατά τη διέλευση πρωθυπουργικής αυτοκινητοπομπής στην πρωτεύουσα της Σομαλίας προκάλεσε χτες το θάνατο τριών ατόμων και τον τραυματισμό τουλάχιστον 20, ανάμεσα στους οποίους δεν είναι ο πρωθυπουργός Μοχάμεντ Αλι Γκέντι.

ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ.- Ποινή 14ήμερης κάθειρξης επιβλήθηκε χτες σε 23 στελέχη κομμάτων της αντιπολίτευσης (ανάμεσά τους ο πρόεδρος του «Συνασπισμού Ενότητας και Δημοκρατίας» Χάιλου Σάουελ και ο αντιπρόεδρος Μπερχάνου Νέγκα) από αιθιοπικό δικαστήριο σχετικά με τις επεισοδιακές αντικυβερνητικές συγκρούσεις της περασμένης βδομάδας.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.- «Σε καμία πλευρά δεν πρέπει να επιβληθεί λύση για το μέλλον του Κοσσυφοπεδίου» δήλωσε χτες ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεγκέι Λαβρόφ μετά το πέρας συναντήσεών του με τη σερβική ηγεσία στο Βελιγράδι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ