Τρίτη 8 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Προχωρήστε τις «μεταρρυθμίσεις»

Σαν γνήσιος πολιτικός εκφραστής των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου, ο Γιώργος Παπανδρέου, μίλησε χτες στο ετήσιο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου με τίτλο: «Η ώρα της ελληνικής οικονομίας». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπεραμύνθηκε της προώθησης των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων κατηγορώντας μάλιστα την κυβέρνηση για αργοπορία στην υλοποίησή τους. Ο Γ. Παπανδρέου ανέφερε ότι «οι πολυδιαφημισμένες μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης καταρρέουν».

Κάλεσε την κυβέρνηση να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις ακολουθώντας το δοκιμασμένο μοντέλο του ΠΑΣΟΚ με τον «κοινωνικό διάλογο», προκειμένου όπως είπε οι «μεταρρυθμίσεις να μπορέσουν να εφαρμοστούν, να μην απορριφθούν από την κοινωνία και να εμπεδωθούν αποκτώντας συνέχεια και προοπτική»...

Πρότεινε ένα άλλο «μοντέλο ανάπτυξης», το οποίο όμως υιοθετώντας τις απαιτήσεις του κεφαλαίου, το στήριξε στη μείωση «της φορολόγησης των μη διανεμομένων κερδών ώστε να ενισχυθούν οι επενδύσεις», στην ανεύρεση νέων συνεργασιών «δημόσιου-ιδιωτικού τομέα», και στην αποδοχή από τους εργαζόμενους στις «νέες μορφές απασχόλησης», δηλαδή στις ελαστικές σχέσεις εργασίας, στις οποίες απέναντι «πρέπει να τοποθετούνται θετικά».

«Μηδενική ανοχή στη διαπλοκή»!!!

Εξάλλου, συνεχίζοντας τον υποκριτικό «αγώνα» κατά της αδιαφάνειας και της διαπλοκής, το ΠΑΣΟΚ μετά τις «8 προτάσεις» του Γ. Παπανδρέου για την καταπολέμηση της διαφθοράς, δημοσιοποίησε χτες άλλο ένα πλαίσιο προτάσεων «για τη διαφάνεια στο δημόσιο βίο», από επιτροπή που συνέστησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης...

Ο Γ. Παπανδρέου με δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ που ασχολήθηκε με τα θέματα της διαφθοράς και εξέτασε την εισήγηση της ειδικής επιτροπής, επιχείρησε να απαλείψει τις ευθύνες του κόμματός του για τα φαινόμενα σήψης, τα οποία το ίδιο δημιούργησε υπηρετώντας την πολιτική που εκτρέφει αυτά τα φαινόμενα με σκοπό να εξυπηρετηθούν τα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Ισχυρίστηκε ότι «το ΠΑΣΟΚ και ο ίδιος προσωπικά έχουν την πολιτική βούληση να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο της διαφθοράς στη χώρα» και υποστήριξε ότι «από το ΠΑΣΟΚ θα επιδειχτεί μηδενική ανοχή σε όποια θέματα διαφθοράς ανακύψουν στο χώρο του».

Δεν παρέλειψε να ενισχύσει την υποκριτική του αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, η οποία όπως είπε «αγνοεί κάθε ουσιαστική προσπάθεια για αντιμετώπιση του προβλήματος».

Ο Γ. Παπανδρέου προκειμένου να αντιμετωπιστούν «αποτελεσματικά», όπως είπε, τα φαινόμενα διαφθοράς, δήλωσε ότι χρειάζεται «διαβούλευση» και «ανοιχτός διάλογος», ενώ πρότεινε στην κυβέρνηση να προχωρήσει στη δημιουργία μιας «διακομματικής επιτροπής διαλόγου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ