Τρίτη 8 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
Στο στόχαστρο ιδιωτών οι ελεύθεροι χώροι

Αυτόν το δημόσιο χώρο έχουν κρατήσει οι κάτοικοι «με νύχια και με δόντια». Σήμερα τον διεκδικεί ιδιώτης, με την ανοχή της δημοτικής αρχής...
Αυτόν το δημόσιο χώρο έχουν κρατήσει οι κάτοικοι «με νύχια και με δόντια». Σήμερα τον διεκδικεί ιδιώτης, με την ανοχή της δημοτικής αρχής...
Κινητοποίηση για την υπεράσπιση του δημόσιου ελεύθερου χώρου στο οικοδομικό τετράγωνο Νυμφών, Δαιδάλου και Νεάρχου στην Ηλιούπολη, από ιδιώτες που «εμφανίστηκαν» πρόσφατα να το διεκδικούν, πραγματοποίησαν την Κυριακή το πρωί κάτοικοι της περιοχής.

Πρόκειται για ένα οικόπεδο, το οποίο και παλιότερα οι κάτοικοι της γειτονιάς είχαν σώσει από «τα νύχια» διεκδικητών, ενώ επί δημαρχίας του Δ. Κιντή είχαν τοποθετηθεί ταμπέλες με την επιγραφή «Οικόπεδο Ελληνικού Δημοσίου».

Ωστόσο, η αδράνεια και η μη αξιοποίηση των δημόσιων οικοπέδων σε όφελος των δημοτών και οι πολιτικές, που θέλουν μόνο κέρδη για το κεφάλαιο και για τους κάθε λογής καιροσκόπους, αφήνουν «ανοιχτό» το παράθυρο για διεκδικήσεις οικοπέδων από ιδιώτες.

«Η παράταξή μας "πονάει" τους δημόσιους χώρους της Ηλιούπολης, γιατί πρωτοστάτησε στη διαφύλαξη και εκμετάλλευσή τους σε όφελος του λαού. Οταν κάτι ανήκει στο λαό, πρέπει να εξυπηρετεί τις ανάγκες του», τόνισε η Χρ. Λαμπούδη, δημοτική σύμβουλος με τη «Δημοκρατική Ενότητα Ηλιούπολης». Και πρόσθεσε: «Εδώ (σ.σ. εννοεί το συγκεκριμένο χώρο) δε θέλουμε να χτιστεί ένα "μεγαθήριο". Θέλουμε πράσινο. Αν η δημοτική αρχή ενδιαφερόταν να περισώσει τους δημόσιους χώρους, δε θα τους άφηνε παραμελημένους και υποβαθμισμένους».

Οι κάτοικοι κάνουν λόγο για «προμελετημένη και συστηματική αμέλεια από μεριάς του Δημοσίου». Ισχυρίζονται ότι αν πραγματικά ήθελε, θα ξεκαθάριζε τους τίτλους ιδιοκτησίας και δε θα «έδινε αέρα» στους ιδιώτες. «Απέναντί μας έχουμε και τη δημοτική αρχή, που άλλα λέει στους διεκδικητές και άλλα στο δημοτικό συμβούλιο», σημειώνει η Χρ. Λαμπούδη.

Οι κάτοικοι προτίθενται να φτιάξουν επιτροπή της γειτονιάς, να προχωρήσουν οι ίδιοι σε δεντροφύτευση του χώρου και να οργανώσουν τη δράση τους με Επιτροπές Υπεράσπισης της Δημόσιας Περιουσίας, αφού ο ίδιος κίνδυνος παραμονεύει και σε άλλες περιπτώσεις. Στο πλευρό τους είναι και ο πολιτιστικός σύλλογος «Αγιος Κωνσταντίνος», το Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ στην Ηλιούπολη, ενώ ο Κ. Κουκίδης από το Συνδικάτο Οικοδόμων είπε στο «Ρ»: «Είναι, πέρα από αυθαίρετο, και ύποπτο για δημόσια κτήματα να βάζουν το ζήτημα της ιδιοκτησίας. Η διοίκηση του δήμου δε βάζει πλάτη για την υπεράσπιση των εργαζομένων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταγγέλλει την παράδοση «φιλέτου» για ιδιωτικές επενδύσεις (2021-03-09 00:00:00.0)
Σε επαγρύπνηση ενάντια στους καταπατητές (2011-01-22 00:00:00.0)
Στρώνει το δρόμο στους ιδιώτες της Υγείας (2008-11-20 00:00:00.0)
Αποτέλειωσαν το έγκλημα! (2002-09-26 00:00:00.0)
Στο Καστρί Λουτρό... απόμεινε το «Λουτρό» (2002-03-23 00:00:00.0)
Κάλεσμα σε συμπαράταξη (1998-01-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ