Τρίτη 8 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα συνταγματικά...

ΥΠΕΡ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ συνταγματικής αναθεώρησης τάσσεται ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης και το δηλώνει ευθέως προσθέτοντας ότι η διαδικασία πρέπει να αφορά σχεδόν τα πάντα..!

Αρα μάλλον κάτι ήξερε και ο Γιώργος Παπανδρέου που την προηγούμενη βδομάδα ζήτησε την αλλαγή του άρθρου 14 παρ. 9, δηλαδή του άρθρου που ορίζει το ασυμβίβαστο για τους εργολήπτες του δημόσιου και τους ιδιοκτήτες Μέσων Επικοινωνίας.

Αν συνυπολογίσουμε μάλιστα και πιο παλιές δηλώσεις του στη Βουλή περί της ανάγκης ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων, τότε έχουμε περισσότερο συμπληρωμένη την εικόνα. Είναι γνωστό ότι στο Σύνταγμα υπάρχει περιορισμός για τα ιδιωτικά ΑΕΙ.

Τώρα αν αναρωτιέστε γιατί συνδυάζουμε τις δηλώσεις του γραμματέα της ΝΔ με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, η απάντηση βρίσκεται στο γεγονός ότι σε περιόδους συνταγματικής αναθεώρησης - επειδή χρειάζονται αυξημένες πλειοψηφίες - μπαίνουν στα θηκάρια τα μαχαίρια των ανούσιων δικομματικών αναμετρήσεων και εκδηλώνεται η συναίνεση των «αιωνίων αντιπάλων».

Οχι, βέβαια, πως η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ θα ...δυσκολευτούν να συγκλίνουν, μια και είναι δεδομένες οι κοινές τους αρχές και θέσεις. Απλά διαπιστώνουμε την ενορχηστρωμένη προσπάθεια αλλαγής του Συντάγματος προς το χειρότερο.

Αλλωστε, είναι φανερή η κοινή βασική κατεύθυνση στην οποία κινούνται και οι δύο: Η «εμβάθυνση» της «ελεύθερης αγοράς». Με τα θέματα των κυριαρχικών δικαιωμάτων «καθάρισαν» στην προηγούμενη αναθεώρηση μια και φρόντισαν να υπάρχει πρόβλεψη για παραχώρησή τους στην Ευρωπαϊκή Ενωση και σε άλλους «διεθνείς» οργανισμούς.

ΕΥΤΥΧΩΣ..., ξεκαθάρισε τη μεγάλη μας απορία ο Θεόδωρος Πάγκαλος, γιατί είχαμε μεγάλο άγχος. Το ΠΑΣΟΚ - είπε - είναι έτοιμο να κυβερνήσει και μάλιστα «αύριο το πρωί»! Αυτό είναι που λένε «δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει»...


Εμάς μας ρώτησε όμως αν είμαστε ...έτοιμοι να κυβερνηθούμε από το ΠΑΣΟΚ; Θα ήταν μεγάλο το σοκ ομολογουμένως. Οχι πως θα άλλαζαν τα πολιτικά δεδομένα από αυτά που ζούμε σήμερα με τη Νέα Δημοκρατία. Ομως δεν είναι εύκολο να βρεθείς με πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου, πώς να το κάνουμε...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ