Παρασκευή 9 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 71
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
13ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΡΑΧΩΝ
«Στα τρελά μας όνειρα δοσμένοι»

Με το άρωμα ενός «Εντελβάις» και με στίχους για όλα εκείνα «που αγαπήσαμε σαν αμαρτία και σαν γιορτή», άνοιξαν οι πύλες, προχτές το βράδυ, του 13ου Φεστιβάλ Βράχων στο Δήμο Βύρωνα.

Η αρχή έγινε με μια από τις σημαντικότερες φωνές της Ελλάδας, τον Δημήτρη Μητροπάνο, που χιλιάδες άνθρωποι, κάθε ηλικίας, επέλεξαν να τον απολαύσουν. Ανάμεσά τους, η Αλέκα Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος, τους οποίους πολλοί από τους παρευρισκόμενους έσπευσαν να χαιρετήσουν και να ανταλλάξουν μερικές κουβέντες μαζί τους.

«Μια και είναι επίκαιρο το θέμα των ταυτοτήτων, πρέπει να πούμε ότι και ο Δήμος Βύρωνα έχει συγκεκριμένη ιδεολογικοπολιτική ταυτότητα. Ταυτότητα, στην οποία δεν αναγράφονται οι λέξεις εμπορευματοποίηση και ασέβεια προς το λαό της περιοχής μας. Είναι ένας δήμος δημοκρατικός, που ακολουθεί το δικό του δρόμο. Δρόμος, που δεν είναι μοναχικός, αλλά έχει συμπαραστάτη το λαό», είπε ο δήμαρχος Βύρωνα, Νίκος Ρογκάκος, κηρύσσοντας την έναρξη του Φεστιβάλ και υποδεχόμενος τον Δ. Μητροπάνο, «έναν καλλιτέχνη που τιμά και σέβεται τον κόσμο του Βύρωνα, αλλά και τον ελληνικό λαό».

Ο Δημήτρης Μητροπάνος, ο οποίος συμπληρώνει 35 χρόνια παρουσίας στο ελληνικό τραγούδι, στην «αντιφώνησή» του, υπογράμμισε: «Το Φεστιβάλ Βράχων του Δήμου Βύρωνα είναι ένας από τους πιο αξιόλογους θεσμούς, γιατί εκτός των άλλων, κυρίως, προσφέρει συλλογικό έργο. Ο Δήμος Βύρωνα έχει καταφέρει ώστε κάθε χρόνο να γίνεται ο χώρος καλύτερος. Είναι τιμή μου να συμμετέχω σε ένα τέτοιο φεστιβάλ».

Τα τραγούδια που αγαπάει ο Δ. Μητροπάνος ερμήνευσαν ο Νίκος Κουρουπάκης και η Στέλλα Χροναίου.

Ενα ζευγάρι που εδώ και τριάντα χρόνια αγαπιέται, πληγώνεται, αλλάζει, ωριμάζει και αναπολεί μέσα από θεατρικοποιημένους στίχους από τραγούδια της μέχρι τώρα πορείας του Δ. Μητροπάνου, υποδύθηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία οι ηθοποιοί Δέσποινα Πόγκα και Νίκος Νικολαΐδης, σε κείμενα που έγραψε και σκηνοθέτησε η Λίλιαν Δημητρακοπούλου.

Ολα δημιούργησαν μια βραδιά απολαυστική, αφιερωμένη σε «όλα τα παράπονα», στα «πλοία της γραμμής που χάσαμε», αλλά και στα «ωραιότερα χρόνια και ημέρες». Μια βραδιά που κράτησε μέχρι αργά, με τη φωνή του Δ. Μητροπάνου να τραγουδά για όσους ζουν «στα τρελά τους όνειρα δοσμένοι, πάντα γελαστοί και γελασμένοι». Ετσι απλά, γιατί «η παρτίδα μας δεν παίχτηκε ακόμη».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Βάδισαν στην πεπατημένη... (2006-11-04 00:00:00.0)
Βραδιές τραγουδιών (2005-09-10 00:00:00.0)
Πέρασαν « χρόνοι δέκα» (2005-09-01 00:00:00.0)
Στη δροσιά των βράχων (2003-07-16 00:00:00.0)
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΒΔΟΜΑΔΑΣ (2002-06-23 00:00:00.0)
"Οαση" πολιτισμού (1997-07-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ