Τετάρτη 9 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
Σήμερα η Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση

Στις 5 το απόγευμα στο ΕΚΑ

Με ζητούμενο να δυναμώσει ακόμα περισσότερο το επόμενο διάστημα η παρέμβαση του συνδικάτου, να ενισχυθούν τα ταξικά χαρακτηριστικά της δράσης του, ώστε να δυναμώσει αντίστοιχα και η αντίσταση των εργαζομένων στις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, πραγματοποιείται σήμερα η Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση στο Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας Ιματισμού Δέρματος Αθήνας. Η συνέλευση θα γίνει στις 5 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (Γ΄ Σεπτεμβρίου, 2ος όροφος).

Στην ανακοίνωσή του για τη συνέλευση, το συνδικάτο επισημαίνει: «Η επίθεση που αντιμετωπίζουμε είναι σφοδρή και χτυπάει το σύνολο των δικαιωμάτων και των κατακτήσεών μας. Εχουμε υποχρέωση να αντιδράσουμε, να δυναμώσουμε την οργάνωση και τον αγώνα μας».

Το ίδιο το συνδικάτο, και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ που έχουν αναδειχτεί στην πλειοψηφία της διοίκησης, πρωταγωνίστησε στην οργάνωση και την επιτυχία απεργιακών κινητοποιήσεων, αξιοποιώντας διάφορες μορφές πάλης και υιοθετώντας το διεκδικητικό πλαίσιο πάλης του ΠΑΜΕ, με μοναδικό γνώμονα τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων και όχι την «ανταγωνιστικότητα» των επιχειρήσεων.

Βρέθηκε κοντά στους εργαζόμενους, αντιπαλεύοντας την τρομοκρατία και την ασυδοσία της εργοδοσίας. Στα υπόγεια, όπου δεκάδες μετανάστες στοιβάζονται και δουλεύουν όλη μέρα για ένα ξεροκόμματο, στα εργοστάσια και τις βιοτεχνίες, όπου οργιάζουν η εντατικοποίηση, τα ελλιπή μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, η εργοδοτική τρομοκρατία. Μπήκε μπροστάρης στον πολυήμερο, παραδειγματικό αγώνα των εργατριών της «ΣΕΞ ΦΟΡΜ», αναδεικνύοντας την ανάγκη σύγκρουσης συνολικά με την αντεργατική πολιτική της ΕΕ, το κεφάλαιο και τα κόμματα που το στηρίζουν.

Αυτή ακριβώς η πλούσια αγωνιστική εμπειρία που έχει συσσωρευτεί, μπορεί και πρέπει να αποτελέσει γόνιμη βάση προβληματισμού, διαλόγου και σχεδιασμού. Για τη συσπείρωση νέων δυνάμεων, για να δυναμώσει η πάλη μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ, από κοινού με το σύνολο των εργαζομένων που δέχονται τα πυρά της αντεργατικής πολιτικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ