Τετάρτη 9 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΑΣΚΑΛΟΙ - ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ
Συσπείρωση στο ΠΑΜΕ η μόνη διέξοδος

Απεργούν αύριο και μεθαύριο οι εκπαιδευτικοί όλης της χώρας

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν αύριο και μεθαύριο, καθηγητές και δάσκαλοι, μετά από απόφαση της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ. Οι δυνάμεις εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ καλούν καθηγητές και δασκάλους να στηρίξουν την 48ωρη απεργία και να συμμετάσχουν μαζικά στην προσυγκέντρωση του ΠΑΜΕ - αύριο, στις 10 το πρωί, στην Ομόνοια - και στο μεγάλο παλλαϊκό συλλαλητήριο στις 12 Νοέμβρη, δίνοντας ουσιαστικό περιεχόμενο και προοπτική στους αγώνες τους, υιοθετώντας το ταξικό πλαίσιο αιτημάτων του, το οποίο ανταποκρίνεται στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

Οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ επισημαίνουν ότι «ο αγώνας για τη μόρφωση είναι αναπόσπαστο κομμάτι του αγώνα για το μισθό και το μεροκάματο, τη δουλιά, την ασφάλιση, την υγεία και τα άλλα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα», καθώς η αναγέννηση της Παιδείας, δεν είναι μόνο θέμα εκπαιδευτικών, αλλά ριζικών κοινωνικών και πολιτικών αλλαγών, που ανάμεσα στα άλλα θα οδηγούν σε ενιαίο δωδεκάχρονο, υποχρεωτικό, δημόσιο και δωρεάν σχολείο βασικής μόρφωσης, σχολείο ολόπλευρης ανάπτυξης της προσωπικότητας και ολοκληρωμένης διαπαιδαγωγητικής εργασίας.

Μια από τα ίδια

Στη χτεσινή κοινή συνέντευξη Τύπου, των ΔΣ της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, που δόθηκε με αφορμή τη 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση, για άλλη μια φορά δεν ακούστηκε λέξη για την ...ταμπακέρα: την αμάθεια που κατακλύζει τα σχολεία, τη σχολική διαρροή, τους ταξικούς φραγμούς που υψώνονται και στην εκπαίδευση.

Σχολιάζοντας τη λογική συναίνεσης και υποταγής που χαρακτηρίζει τις συγκεκριμένες εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες, ο Κώστας Παπλωματάς, μέλος της ΔΟΕ και στέλεχος του ΠΑΜΕ, δήλωσε στο «Ρ»: «Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από τις πλειοψηφίες της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ. Ρίχνουν απεργίες "τουφεκιές", χωρίς πρόγραμμα και συνέχεια που αποδυναμώνουν αντί να συσπειρώνουν, που προεξοφλούν ήττα και σπέρνουν απογοήτευση, προκειμένου να υλοποιήσουν το "αγωνιστικό" τους καθήκον και μετά... "τα κεφάλια μέσα". Συμφωνούν με τις αναδιαρθρώσεις και την πολιτική ΝΔ - ΠΑΣΟΚ που τις προωθούν. Η σιωπή ή η απόκρυψη, δρόμος που ακολουθούν κάποιοι αυτοαποκαλούμενοι αριστεροί, είναι συγκάλυψη και συνενοχή. Κινούνται σε μια μικροσυντεχνιακή πολιτική που διευκολύνει το δρόμο της κυβέρνησης».

Και κατέληξε: «Η λύση βρίσκεται στα χέρια όλων μας, στη συντονισμένη και πρωτόβουλη δράση μας, στη ριζική αλλαγή των συσχετισμών, σε όφελος του ταξικού μπλοκ, στην ισχυροποίηση του ΠΑΜΕ, στο οποίο πέφτει το βάρος της οργάνωσης του ταξικού αγώνα».

Συγκέντρωση στην Καβάλα

Σε πανεκπαιδευτική συγκέντρωση στην Καβάλα, αύριο Πέμπτη, στις 6 μ.μ. στην πλατεία Καπνεργατών, καλούν η Γραμματεία Καβάλας του ΠΑΜΕ και η Πανσπουδαστική ΚΣ τους μαθητές, τους σπουδαστές, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς της πόλης με αφορμή και την 24ωρη πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία.

Στην κοινή τους πρόσκληση, το ΠΑΜΕ και η Πανσπουδαστική ΚΣ, σημειώνουν ότι ο εργαζόμενος λαός καθημερινά ζει τις επιπτώσεις των αντιλαϊκών πολιτικών των κυβερνήσεων και της ΕΕ. Βλέπει ότι η εφαρμοζόμενη πολιτική στην Παιδεία οδηγεί την εκπαίδευση στην ιδιωτικοποίησή της και μετατρέπει τη γνώση από κοινωνικό αγαθό, που είναι η φύση της, σε εμπόρευμα. Τους καλούν όλους μαζί, μαθητές, σπουδαστές, γονείς κι εκπαιδευτικούς να διεκδικήσουν για όλα τα παιδιά του λαού δημόσια και δωρεάν Παιδεία με βάση τις σύγχρονες ανάγκες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ