Τετάρτη 9 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Εν αναμονή

Αθήνα και Λευκωσία συντονίζουν τις κινήσεις τους καθώς αναμένουν την εκδήλωση μιας νέας «πρωτοβουλίας» για τη διευθέτηση του Κυπριακού, την οποία προτίθεται να αναλάβει ο ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν. Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται κύκλος διαβουλεύσεων της πολιτικής ηγεσίας της Κύπρου και της Ελλάδας. Ηδη, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Αθήνα ο ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ και πρόεδρος της κυπριακής Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας.

Η Λευκωσία, σύμφωνα με τα όσα γράφονται στον κυπριακό Τύπο, αναμένει απεσταλμένους των Ηνωμένων Εθνών και των Ηνωμένων Πολιτειών, δεν έχει ωστόσο καμία επίσημη ενημέρωση για την ακριβή ημερομηνία καθόδου τους.

Κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες για άφιξη απεσταλμένου στην Κύπρο των ΗΕ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κύπρος Χρυσοστομίδης δήλωσε ότι όπως έχει λεχθεί πιθανόν να είναι μια από τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί ο ΓΓ του ΟΗΕ. Σε ερώτηση για απεσταλμένο των ΗΠΑ, είπε πως και αυτό έχει ανακοινωθεί, αλλά δεν υπάρχει κάτι επίσημο. Κληθείς να σχολιάσει δήλωση του προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη ότι δε βλέπει πρωτοβουλία, ο εκπρόσωπος είπε: «Αποψη του κ. Αναστασιάδη. Εξαρτάται και τι εννοεί με το "πρωτοβουλία". Αν εννοεί άμεση επανέναρξη διαπραγματεύσεων ίσως έχει δίκαιο, τούτο εξαρτάται από τον ΓΓ του ΟΗΕ, ο οποίος μέσω και του βοηθού ΓΓ σερ Κίραν Πρέντεργκαστ έχει πει ότι θα πρέπει να υπάρξει μια σοφή προετοιμασία της νέας διαδικασίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ