Τετάρτη 9 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα συζητούμενα...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΜΑ, ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ είναι αυτή που έχει ανοίξει; Απαντες (υπουργοί, βουλευτές, αρθρογράφοι) αναρωτιούνται, αν η κυβέρνηση είναι σε θέση να αντεπεξέλθει σε δύσκολες καταστάσεις, αν μπορεί να αντιμετωπίσει κρισιακά φαινόμενα και, γενικώς, αν ...χρειάζεται βοήθεια.

Μήπως - λέμε μήπως - θα έπρεπε να επικρατήσει ο ίδιος ακριβώς προβληματισμός, μόνο που αντί να έχει για αντικείμενο την κυβέρνηση να έχει τον ...μέσο Ελληνα; Αυτός, σίγουρα, βρίσκεται σε συνεχή κρίση και σε τρομερές δυσκολίες.

Είναι προφανές ότι όσοι ακούνε τη σχετική φιλολογία, καταλαβαίνουν ότι υπάρχει ένα είδος πολιτικής (δυστυχώς το κυρίαρχο), που καμία σχέση δεν έχει με τα προβλήματα του κόσμου. Η πολιτική των «γκάλοπ», των «ανασχηματισμών», της σκανδαλολογίας και της ίντριγκας.

Α, ΜΑΛΙΣΤΑ, ανεπαρκές, κατά τον υπουργό Ανάπτυξης Δημήτρη Σιούφα, το νομοσχέδιο για την «απελευθέρωση» του ωραρίου των καταστημάτων, που ψήφισε η κυβέρνηση το καλοκαίρι. Το ήθελε λέει ...πιο τολμηρό!

Δηλαδή, τι ακριβώς θα επιθυμούσε; Μήπως να θεσπιστεί διά νόμου λουκέτο στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να μείνουν υποχρεωτικά και μόνον οι πολυεθνικές; `Η, μήπως, να θεσμοθετηθεί η ...24ωρη εργασία με μισή αμοιβή για όλους τους εμποροϋπάλληλους;

Ας ρίξει μια ματιά στην αγορά ο υπουργός και θα διαπιστώσει ότι οι μεγάλες «αλυσίδες» είναι ιδιαιτέρως τολμηρές στη ...δημιουργική εφαρμογή του νόμου της Νέας Δημοκρατίας. Τον εκμεταλλεύονται και καταπατούν κάθε δικαίωμα.

ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ, λοιπόν, στο Παρίσι. Φαίνεται ότι κάποιοι θέλουν να μετατρέψουν τη λεγόμενη «Πόλη του Φωτός» σε πραγματική «Πόλη του Σκότους». Ενός κατασταλτικού σκοταδιού, που μόνο να πολλαπλασιάσει μπορεί την αγανάκτηση.

Αναρωτιόμαστε, μετά απ' όλα όσα έχουν γίνει, τι θα λένε οι κάθε λογής οπαδοί του λεγόμενου ευρωπαϊκού «κοινωνικού μοντέλου». Μήπως ότι είναι λιγότερο απάνθρωπο και αντικοινωνικό από το αμερικανικό;


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ