Πέμπτη 10 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Παραδοσιακά ακούσματα

Ν. Σαραγούδας
Ν. Σαραγούδας
Στην «Αλλη Οχθη» (Αρτέμωνος 9, Ν. Κόσμος, τηλ 210-9270628) σήμερα διασταυρώνονται δρόμοι φωνητικής κι οργανικής πολυφωνίας. Θα εμφανιστούν: το πολυφωνικό σύνολο «Χαονία», οι Βασίλης Γραμματικός (γκάιντα) και Θωμάς Λώλης (κλαρίνο). Αύριο, το συγκρότημα «Encardia» θα παρουσιάσει μουσικές και χορούς της Κάτω Ιταλίας. Αύριο τη σκυτάλη παίρνει η ηπειρώτικη ζυγιά του Θωμά Λώλη, ενώ το Σάββατο ο Νίκος και η Γιασεμή Σαραγούδα θα παρουσιάσουν τραγούδια της Σμύρνης και Κωνσταντινούπολης.

  • Στο «Χαμάμ» (Δημοφώντος 97, Ανω Πετράλωνα, τηλ. 210 3421212), αύριο και το Σάββατο θα εμφανιστεί το «Εν Χορδαίς», με την Σοφία Παπάζογλου. Θα παρουσιάσουν παραδοσιακά κομμάτια και σύγχρονες δημιουργίες των Βασίλη Τζωρτζίνη, Αλκη Ζοπόγλου, Κυριάκου Πετρά και Κυριάκου Καλαϊτζίδη από το πρόσφατο άλμπουμ του «Εξορία». Το συγκρότημα αποτελούν οι: Κυριάκος Πετράς - βιολί, Κυριάκος Καλαϊτζίδης - ούτι, Αλκης Ζοπόγλου - κανονάκι, Βασίλης Τζωρτζίνης - κοντραμπάσο, Βαγγέλης Καρίπης - κρουστά, Δρόσος Κουτσοκώστας - τραγούδι.
  • Ο Ψαραντώνης, ο γνωστός λυράρης και τραγουδιστής, εμφανίζεται και σήμερα (10.30μμ), στη σκηνή «Χίλιες και δύο νύχτες» (Καραϊσκάκη 10, Ψυρρή, τηλ. 210 3317293). Μαζί του οι: Νίκη Ξυλούρη (τραγούδι), Χαράλαμπος Ξυλούρης (λαούτο) και Νεκτάριος Κοντογιάννης (λαούτο).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ