Πέμπτη 10 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αρχή με Τριφό στο «Φιλίπ»

Από το «Χαρτζιλίκι»
Από το «Χαρτζιλίκι»
Την ερχόμενη Κυριακή (13/11) ξεκινούν τα «Κυριακάτικα απογεύματα» στον κινηματογράφο «Φιλίπ», τον οποίο διαχειρίζεται το «Νεανικό Πλάνο», φορέας που διοργανώνει και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους.

Τα «Κυριακάτικα απογεύματα» στο «Φιλίπ» διοργανώνονται για τρίτη συνεχή χρονιά και προβάλλουν ποιοτικές ταινίες για παιδιά και μεγάλους, με εισιτήριο 2 ευρώ. Μέχρι τις 31/5/2006, κάθε Κυριακή (4-6 μ.μ.) θα προβληθούν 25 αριστουργηματικές ταινίες, ενώ, εκτός των 10 ταινιών σε πρώτη πανελλήνια προβολή θα λειτουργήσουν εργαστήρια κινούμενου σχεδίου, «3D animation» και μοντάζ. Επιπλέον οι ταινίες θα παρουσιάζονται από σκηνοθέτες και θα αναλύονται από κριτικούς και επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων.

Η αρχή θα γίνει λοιπόν την Κυριακή με την πολυαγαπημένη ταινία των παιδιών «Το χαρτζιλίκι» του Φρανσουά Τριφό. Ακολουθούν για το Νοέμβρη: 20/11: «Νεαρός Αντερσεν» (εθνική παραγωγή της Δανίας, για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Χανς Κρίστιαν Αντερσεν). 27/11: Η τελευταία ταινία του Γιάνικ Χάστρουπ Σιρκλίν «Ταξιδιάρικα ποντίκια» (παραγωγή 2005, 3η ταινία της τριλογίας του δημιουργού Σιρκλίν «Ποντίκια της πόλης» - 1998 και «Ποντίκια και ρομάντσο» - 2000).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ