Πέμπτη 10 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ... ιατρικά

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΑΠ' Ο,ΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ και κρίνοντας από την πρωθυπουργική φρασεολογία, έχουμε περάσει σε άλλη φάση στο θέμα της «διαφθοράς». Ο Κ. Καραμανλής εγκατέλειψε την ...πολεμική ορολογία, περί «πάταξης» και «διαρκούς πολέμου», όπως και τα ...κουτσαβάκικα, περί «νταβατζήδων» και το 'χει ρίξει στα ...ιατρικά ανακοινωθέντα.

Σύμφωνα με τη χτεσινή «ατάκα» του πρωθυπουργού, «τα φαινόμενα διαφθοράς και παθογένειας της διοίκησης αντιμετωπίζονται και άρχισαν ήδη να υποχωρούν». Είναι κάτι σαν ...ιλαρά δηλαδή, αρχίζουν και χάνονται τα σπυράκια.

Εν ολίγοις, είναι εδώ ο καλός μας ο γιατρός και θα μας περάσουν οι πόνοι και θα πέσει ο πυρετός. Μόνο που πρέπει να κάνουμε λιγάκι υπομονή και στην ανάγκη να υποφέρουμε λιγάκι. Αυτά, βέβαια, τα λέει ο Κ. Καραμανλής. Η αλήθεια είναι ότι η διαφθορά είναι μόνιμη και ανίατη ασθένεια του καπιταλιστικού συστήματος.

ΤΙ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ! Κάνει και έκθεση το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις ...θρησκευτικές ελευθερίες, στην οποία, μάλιστα, περιέχονται απόψεις και εκτιμήσεις για κάθε χώρα, ακόμη και για την Ελλάδα.

Αραγε, συμπεριλαμβάνει στην έκθεσή του το Γκουαντάναμο και τα πλοία ...στρατόπεδα των ΗΠΑ, που βρίσκονται ποιος ξέρει πού στους ωκεανούς του πλανήτη; `Η αυτά ...δεν πιάνονται;

Οπως και να 'χει, και μόνο που ακούς το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να μιλά για οποιοδήποτε είδος «ελευθερίας», σε πιάνουν τα γέλια. Αν μπορείς, φυσικά, να προσπεράσεις την τραγικότητα του πράγματος.

ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΗ της Βουλής για τα προβλήματα των μεταναστών το ΠΑΣΟΚ; Προφανώς, επηρεάστηκε από τις εξελίξεις και την έκρυθμη κατάσταση στη Γαλλία. Οι άνθρωποι έχουν κοινωνικές ευαισθησίες...

Μόνο που δεν μπορούμε να εξηγήσουμε πώς επί τόσα χρόνια που βρισκόνταν στην κυβέρνηση η εκμετάλλευση - μέχρι θανάτου - των αλλοδαπών εργαζομένων σε εργοτάξια, πλοία και εργοστάσια ήταν καθεστώς. Και παραμένει, φυσικά, καθεστώς.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Θα τους συνιστούσαμε να ...αποφεύγουν να μιλάνε για το θέμα. Εχουν εξαιρετικά βεβαρημένο παρελθόν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ