Πέμπτη 10 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Ανύπαρκτος ο βιολογικός καθαρισμός

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν αρκετοί δήμοι του νομού Μαγνησίας από την έλλειψη έργων βιολογικού καθαρισμού, αλλά οι διάφοροι αρμόδιοι δείχνουν χαρακτηριστική αδιαφορία.

Το θέμα έφερε στη Βουλή με Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Γκατζής, αλλά ο αρμόδιος υφυπουργός Σ. Καλογιάννης στην απάντησή του αρκέστηκε σε γενικολογίες. Είπε, συγκεκριμένα, ότι, για να ενταχθούν τα έργα βιολογικού καθαρισμού στα κοινοτικά προγράμματα πρέπει προηγουμένως να γίνει σχετική αίτηση από τους ενδιαφερόμενους κάτι που - κατά τον υφυπουργό - δεν έχει γίνει για ορισμένες περιοχές.

Ισχυρίστηκε ότι το σχετικό έργο για τη Σκόπελο έχει ήδη ενταχθεί στο περιφερειακό πρόγραμμα, ενώ για τους παραλιακούς δήμους του Πηλίου δεν έχει υποβληθεί ακόμα αίτηση.

Ο Ν. Γκατζής τόνισε ότι χαρακτηριστικό παράδειγμα των καθυστερήσεων είναι η Αλόννησος, για την οποία είναι ώριμες οι μελέτες και το μόνο που χρειάζεται είναι να δοθούν τα απαραίτητα χρήματα. Ανέφερε ότι η κυβέρνηση απέρριψε τη σχετική αίτηση για το δήμο Μουρεσίου, με το επιχείρημα ότι εκεί υπάρχουν λίγοι κάτοικοι. Ο βουλευτής ανέφερε ότι πρέπει να γίνουν τα απαραίτητα έργα του βιολογικού καθαρισμού, προκειμένου να προστατευτεί το οικοσύστημα του Παγασητικού. Τόνισε ότι όλες οι μελέτες είναι ώριμες, αλλά τα έργα δεν προχωρούν, με αποτέλεσμα στις συγκεκριμένες περιοχές τα λύματα να ξεχειλίζουν στους δρόμους και το Πήλιο κοντεύει να βρωμίσει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ