Πέμπτη 10 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Οι εργαζόμενοι σ' αυτό το χώρο να βγάλουν τα συμπεράσματά τους

Συνάντηση με συνδικαλιστές των Ομοσπονδιών εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας είχε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Να βγάλουν τα συμπεράσματά τους από την πολιτική των κομμάτων του δικομματισμού στο χώρο των Σωμάτων Ασφαλείας κάλεσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, τους αστυνομικούς, πυροσβέστες και λιμενικούς. Μετά τη συνάντηση που είχε χτες με συνδικαλιστές των Ομοσπονδιών των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας, τόνισε τα παρακάτω:

«Για μια ακόμα φορά, για να μην πω για πολλοστή φορά, δηλώσαμε στις Ομοσπονδίες των αστυνομικών, των λιμενικών και των πυροσβεστών ότι είμαστε διατεθειμένοι να συμβάλουμε, να διεκδικήσουμε, να πιέσουμε για την επίλυση ορισμένων άμεσων αιτημάτων που είναι απολύτως ρεαλιστικά και δίκαια και που αφορούν και οικονομικά αιτήματα και τα ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας, τις συνθήκες δουλιάς, κενά που υπάρχουν σε Σώματα όπως είναι το Πυροσβεστικό και το Λιμενικό, αλλά και ορισμένα προβλήματα των αναδιαρθρώσεων που δεν έχουν προχωρήσει στην Αστυνομία και που αφορούν την καλύτερη λειτουργία του συγκεκριμένου Σώματος.

Ταυτόχρονα, εμείς υπογραμμίζουμε την ανησυχία μας, καθώς τα πράγματα γίνονται όλο και χειρότερα και οξύτερα, τα προβλήματα θα οξυνθούν και για μια ακόμα φορά δηλώσαμε ότι αυτά τα Σώματα τα οποία λέγονται "Σώματα Ασφαλείας" δεν πρέπει ποτέ να έρθουν στο δίλημμα να διαλέξουν με το κράτος ή με το λαό. Εμείς λέμε με το λαό ακριβώς επειδή έχουν κοινά προβλήματα, πέρα και ανεξάρτητα από το ρόλο τον οποίο τους επιφυλάσσουν - δυστυχώς - κάθε φορά οι κυβερνήσεις. Πάντως, θα ήθελα να δηλώσω, για άλλη μια φορά, ότι και τα δύο κόμματα, ενώ υπόσχονται πάρα πολλά προεκλογικά, στη διάρκεια της τετραετίας δεν κάνουν απολύτως τίποτα και δεν έχουν κάνει ούτε το μισό βήμα για να ανταποκριθούν τουλάχιστον στις υποσχέσεις που έχουν δώσει. Και καλό θα είναι οι εργαζόμενοι σε αυτό το χώρο να βγάλουν τα συμπεράσματά τους».

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Δ. Κυριαζίδης, είπε ότι «αν και εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας νιώθουμε ανασφαλείς σε οικονομικό, θεσμικό και εργασιακό επίπεδο», ενώ ο Α. Μαυρόπουλος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος, ανέφερε πως κατά τη διάρκεια της συνάντησης εκφράστηκε η θέση του ΚΚΕ να δώσει το δικό του αγώνα προκειμένου να ανατραπεί το νέο ΠΔ του ΥΕΝ, το οποίο επιβάλλει τον κομματισμό και την αυθαιρεσία στο Λιμενικό. Εξάλλου, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, Γ. Πήλιουρας, δήλωσε ότι το θέμα των προσλήψεων είναι σημαντικό πρόβλημα για την Πυροσβεστική, η οποία έχει 4.000 οργανικά κενά στη δύναμή της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ