Πέμπτη 10 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αντισεισμική αφασία

Παπαγεωργίου Βασίλης

Είναι γνωστό ότι στη χώρα μας κάθε χρόνο εκλύεται το 50% (ίσως και παραπάνω) της σεισμικής δράσης στην Ευρώπη. Και αυτό, όμως, να μην ήταν γνωστό, θα αρκούσε το μπαράζ με τα αλλεπάλληλα χτυπήματα του Εγκέλαδου (ευτυχώς στον υποθαλάσσιο χώρο) στο Αιγαίο και το Ιόνιο για να προβληματίσει τους αρμοδίους, ώστε να πάρουν κάποια ουσιαστικά μέτρα αντισεισμικής θωράκισης.

Αντί γι' αυτό, όμως, το τελευταίο διάστημα έχουμε:

  • Την ομολογία του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιά στις 31 Οκτώβρη 2005 ότι «ο προϋπολογισμός του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) για το 2005, όπως εγκρίθηκε από το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, είναι σημαντικά μειωμένος»!
  • Την ουσιαστική διάλυση των Υπηρεσιών Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (ΓΑΣ και ΤΑΣ) με την αποψίλωση του εξειδικευμένου προσωπικού τους, αντί να αξιοποιηθούν οι γνώσεις τους και η εμπειρία τους στο έργο της αντισεισμικής θωράκισης!

Υστερα πώς να μην υποθέσει κανείς ότι οι κυβερνώντες (οι νυν και οι προηγούμενοι, γιατί κι αυτοί έκαναν τα ίδια) δεν παραδίδουν το λαό εντελώς απροστάτευτο στη μανία του Εγκέλαδου; Και πώς να μη μιλήσει για κυβερνητική αφασία;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ