Πέμπτη 10 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΔΑΜΑΣΚΟΣ - ΤΖΕΝΤΑ.-- Σειρά συναντήσεων με τη σαουδαραβική ηγεσία θα έχει ο ΓΓ του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, που μετέβη, χτες, στο βασίλειο, με πρώτο θέμα στην ατζέντα του, τις εξελίξεις με τη Συρία. Την ίδια ώρα, η επικεφαλής της συριακής επιτροπής διερεύνησης της δολοφονίας του Ραφίκ Χαρίρι, Γάντα Μουράντ, κάλεσε τον Γερμανό δικαστικό που εποπτεύει την αντίστοιχη έρευνα του ΟΗΕ, Ντέτλεβ Μέλις, να επισκεφθεί τη Συρία για «συντονισμό και συνεργασία».

ΚΑΪΡΟ.-- Στις κάλπες για την κάλυψη 180 από τις 444 έδρες του Κοινοβουλίου προσήλθαν, χτες, οι ψηφοφόροι 8 διοικητικών περιφερειών της Αιγύπτου, που κλήθηκαν να διαλέξουν ανάμεσα σε 1.500 υποψηφίους. Οι υπόλοιπες έδρες θα καλυφθούν στις άλλες δύο φάσεις της διαδικασίας που αφορά 18 διοικητικές περιφέρειες και έχουν προγραμματιστεί για τις 20 Νοέμβρη και την 1η Δεκέμβρη. Οι εκλογές είναι αρκετά σημαντικές γιατί με βάση το νέο εκλογικό νόμο, μόνο όσα κόμματα συγκεντρώσουν 23 έδρες, θα έχουν το δικαίωμα συμμετοχής στις επόμενες προεδρικές εκλογές.

ΤΕΝΕΣΙ.-- Δεκατετράχρονος μαθητής άνοιξε πυρ και σκότωσε μέσα στο σχολείο του, σε επαρχία του Τενεσί, τον υποδιευθυντή του Γυμνασίου του και τραυμάτισε σοβαρά το διευθυντή και τον άλλο υποδιευθυντή του σχολείου του. Το κίνητρο του ανήλικου δράστη, που συνελήφθη από την αστυνομία, δεν έχει γίνει γνωστό, αλλά τέτοιου είδους φονική βία είναι πια συνηθισμένο φαινόμενο στις ΗΠΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ