Παρασκευή 9 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΛΑΝΑΡΑ»
Προς νέες κινητοποιήσεις

Ακαρπη απέβη η συνάντηση που είχαν η διεύθυνση του ομίλου «Κλωστήρια Λαναρά» στη Νάουσα με εκπροσώπους των δυο σωματείων που δραστηριοποιούνται στα τέσσερα εργοστάσια, καθώς η διεύθυνση επιμένει στην αντεργατική της στάση.

Συγκεκριμένα η διεύθυνση του ομίλου αυθαίρετα σταμάτησε να δίνει την προσαύξηση που είχαν κατακτήσει οι εργαζόμενοι στο χώρο, για την εργασία τα Σάββατα, με αποτέλεσμα να χάνουν μέρος των μηνιαίων αποδοχών τους, ύψους 15.000 δρχ. έκαστος εργαζόμενος. Η προχτεσινή συνάντηση ζητήθηκε από τη διεύθυνση μετά από συνεχείς κινητοποιήσεις των εργαζομένων, στις οποίες η συμμετοχή ήταν καθολική. Στη συνάντηση από την πλευρά του ομίλου προτάθηκε να δοθεί στους εργαζόμενους αντί της προσαύξησης ένα δραχμικό μηνιαίο επίδομα, ύψους 7.500 δραχμών.

Τα σωματεία απέρριψαν τα «ψίχουλα» της διεύθυνσης και απαιτούν ολόκληρη την προσαύξηση. Ηδη από χτες έχουν ξεκινήσει πρόγραμμα συζητήσεων με τους εργαζόμενους, που τους ενημερώνουν για την απαράδεκτη στάση της εταιρίας. Τις επόμενες μέρες θα συγκαλέσουν γενικές συνελεύσεις, με προτάσεις για νέες κινητοποιήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ