Παρασκευή 11 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αύξηση πληροτήτων

«Αέρα στα πανιά» των ξενοδόχων της Αττικής δίνουν οι πληρότητες του Σεπτέμβρη με διψήφιες αυξήσεις στα ποσοστά. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ενωσης Ξενοδόχων Αττικής το Σεπτέμβρη του 2005 οι πληρότητες με βάση τους πελάτες αυξήθηκαν στο 66,31% από 55,35% στην κατηγορία των ξενοδοχείων 5 αστέρων. Στα 4 αστέρων διαμορφώθηκαν στο 65,74% από 59,34% τον αντίστοιχο μήνα του 2004. Στα 3 αστέρων στο 71,56% από 64,46% και στα 2 αστέρων στο 62,56% από 49,30%.

Η Ενωση εκτιμά ότι η βελτίωση αυτή συνδέεται με τον συνεδριακό τουρισμό, καθώς αυξήθηκε η σχετική δραστηριότητα το Σεπτέμβρη και με την ευκαιρία επαναφέρουν το ζήτημα της δημιουργίας «Μητροπολιτικού Συνεδριακού Κέντρου» στην Αττική, υψηλών προδιαγραφών. Με τη διαφορά ότι αντιδρούν στην προοπτική να αναλάβουν τουριστικοί φορείς την υλοποίηση της σχετικής επένδυσης, επικαλούμενοι και την αρνητική διεθνή εμπειρία. Προτιμούν το έργο να αναληφθεί από επιχειρηματίες με εμπλοκή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στο «διά ταύτα» οι ξενοδόχοι της Αθήνας ευνοήθηκαν τόσο από τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων, όσο και από τα δεκάδες εκατ. ευρώ δημόσιου χρήματος που δαπανήθηκαν για την «προβολή της χώρας», με κύριους κερδισμένους τους μεγαλοεπιχειρηματίες του τουρισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ