Παρασκευή 11 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ «ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ»
Καραμπινάτη πρόκληση με νοθευμένο λάδι

Παρασκευάζεται από τη βελγική εταιρία - «μαμά» της επιχείρησης

Στην πρώτη γραμμή της νοθείας και της εξαπάτησης των καταναλωτών αποδεικνύεται πως βρίσκονται οι μεγάλες επιχειρήσεις και οι πολυεθνικές που οργώνουν την ελληνική αγορά, αποκαλύπτοντας ότι μόνο παραμύθι αποτελούν οι διαφημίσεις για τις δήθεν εγγυήσεις που προσφέρουν στους καταναλωτές οι μεγάλες εταιρίες.

Μετά τα αλλαντικά του «ΝΙΚΑ», που κατά τόνους κρίθηκαν ακατάλληλα ακόμα και από τους αμελητέους και προσχηματικούς ελέγχους του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), αποκαλύπτεται ότι και η πολυεθνική που ελέγχει τα σούπερ μάρκετ ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, έχει γεμίσει την αγορά με νοθευμένο λάδι, που το λανσάρει ως «εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο». Το συγκεκριμένο λάδι είναι της σειράς προϊόντων «365» που διαθέτει το εν λόγω σούπερ μάρκετ και είναι προϊόντα «ιδιωτικής ετικέτας», που παράγονται ειδικά για τα καταστήματα της αλυσίδας. Οπως προκύπτει μάλιστα από τη σχετική ανακοίνωση, το νοθευμένο σε μεγάλο ποσοστό με ηλιέλαιο λάδι, παρασκευάζεται από τη βελγική πολυεθνική εταιρία «SA Delhaize Group». Αυτό που επιμελώς κρύβουν οι επίσημες ανακοινώσεις του ΕΦΕΤ, είναι το γεγονός ότι η βελγική εταιρία δεν είναι μια οποιαδήποτε επιχείρηση, αλλά ο όμιλος στον οποίον, από το 1992, ανήκει και η ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ... και άρα δεν τίθεται θέμα εξαπάτησης εκ μέρους κάποιων προμηθευτών, όπως συνήθως επικαλούνται οι μεγαλέμποροι. Πρόκειται, δηλαδή, για μια καραμπινάτη κομπίνα - απάτη σε βάρος των πελατών της συγκεκριμένης αλυσίδας, οι οποίοι... ωθούνται στην αγορά προϊόντων «365» επειδή είναι αισθητά φτηνότερα από άλλα αντίστοιχα είδη.

  • Στη διάρκεια άλλων δειγματοληπτικών ελέγχων, σε στιγμιαίο καφέ από τη Βραζιλία ανιχνεύτηκε παρουσία της ουσίας «ωχρατοξίνη Α» σε ποσότητα μεγαλύτερη του επιτρεπόμενου ορίου, όπως ορίζεται από τη σχετική νομοθεσία. Πρόκειται για το προϊόν με την εμπορική ονομασία «Cocoam - spray dried instant coffee», το οποίο διακινήθηκε από τη βραζιλιάνικη εταιρία COCOAM CIA, DE CAFE SOLUVEL E DERIVADOS προς την ελληνική εταιρία ΒΕΚ ΕΠΕ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΦΕΤ δεν υπήρξε διάθεση του προϊόντος στη λιανική, ενώ δεσμεύτηκαν στις αποθήκες της εταιρίας 6 τόνοι. Ωστόσο, από τη διατύπωση δε διευκρινίζεται εάν υπάρχει ενδεχόμενο ποσότητα να έχει διακινηθεί στη χονδρική.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ