Παρασκευή 11 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΑΧΤΙΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΕΙ - ΤΕΙ - ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΗΣ ΚΟΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΔΑΠ και ΠΑΣΠ κάνουν το Πάντειο παραμάγαζό τους

«Τα κρούσματα ρουσφετιού και εξαγοράς συνειδήσεων από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τις φοιτητικές παρατάξεις τους», καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Αχτιδική Επιτροπή ΑΕΙ - ΤΕΙ - Ερευνας της ΚΟΑ του ΚΚΕ.

«Τα κρούσματα ρουσφετιού και εξαγοράς στο Πάντειο Πανεπιστήμιο γίνονται με την κάλυψη και ανοχή των πρυτανικών αρχών, μερίδας του διοικητικού και εκπαιδευτικού προσωπικού και της πλειοψηφίας του ΔΣ των φοιτητών. Μέλη αυτών των δυνάμεων υποκαθιστούν διοικητικούς υπαλλήλους στις γραμματείες του Ιδρύματος αναλαμβάνοντας τις δηλώσεις των μαθημάτων και με τη δικαιολογία ότι εξυπηρετούν φοιτητές, ενόψει φοιτητικών εκλογών επιδιώκουν να εκβιάζουν φοιτητές και να εξαγοράζουν συνειδήσεις, με αντάλλαγμα την ψήφο τους σε αυτές τις παρατάξεις. Γενικότερα, εκβιάζουν τους νέους ανθρώπους με σκοπό την υποστήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής των κομμάτων τους», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Η Αχτιδική Επιτροπή δηλώνει ότι θα αντιταχθεί στον εκφυλισμό της λειτουργίας του Πανεπιστημίου και καταγγέλλει την απαράδεκτη στάση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που «κάνουν το Πάντειο παραμάγαζό τους». Τέλος, καλεί «κάθε τίμιο μέλος της πανεπιστημιακής κοινότητας να βάλει τέρμα σε αυτή την απαράδεκτη και νοσηρή κατάσταση. Το πανεπιστήμιο πρέπει να καλλιεργεί ολόπλευρες προσωπικότητες, ολοκληρωμένους επιστήμονες στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών και όχι υποταγμένες και φοβισμένες συνειδήσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ