Παρασκευή 11 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΜΕ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
Ξεκινάνε τα πούλμαν του αγώνα

Πληθαίνουν οι συμμετοχές. Μέχρι την τελευταία στιγμή η μάχη

Τη μαζική συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα προετοιμάζουν οι καπνεργάτες της «ΝΤΑΪΑΜΟΝΤ» στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, κλιμακώνοντας τον αγώνα τους για να μην κλείσει το εργοστάσιο, να μη χαθούν άλλες 450 θέσεις εργασίας. Δεκάδες καπνεργάτες έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή και η προσπάθεια συνεχίζεται μέχρι την τελευταία ώρα.

Χτες, κλιμάκιο στελεχών του ΠΑΜΕ, αποτελούμενο από τους Σ. Ζαριανόπουλο, Γραμματέα του ΕΚΘ, Θ. Μητρούδα, μέλος της διοίκησης του ΕΚΘ, και Π. Καραγεωργίου, μέλος του ΔΣ του «Παγκαπνεργατικού» Συνδικάτου, πραγματοποίησε περιοδεία και μαζική εξόρμηση στο καπνεργοστάσιο. Κάλεσαν τους καπνεργάτες να μη λείψει κανείς από το συλλαλητήριο των ταξικών δυνάμεων. Γιατί τώρα είναι η ώρα, κυβέρνηση, εργοδοσία αλλά και οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες να ακούσουν δυνατή τη φωνή τους.

Στη διάρκεια της εξόρμησης, τα στελέχη του ΠΑΜΕ ενημέρωσαν τους καπνεργάτες για τις συναντήσεις που έγιναν προχτές στην Αθήνα στα υπουργεία Απασχόλησης και Αγροτικής Ανάπτυξης. Συναντήσεις από τις οποίες προέκυψε πως κυβέρνηση και εργοδοσία επιμένουν στην πολιτική εξαφάνισης του καπνού με εντολή της ΕΕ.

Η πανεξόρμηση των ταξικών δυνάμεων συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και σήμερα, σε όλους τους νομούς της Μακεδονίας και της Θράκης. Μέχρι την τελευταία ώρα, κλείνουν συμμετοχές και από νωρίς το βράδυ απόψε αρχίζουν να αναχωρούν από κάθε γωνιά, από τη Φλώρινα και την Καστοριά μέχρι την Ορεστιάδα. Στη Θεσσαλονίκη, οι εξορμήσεις συνεχίστηκαν σε χώρους δουλιάς του ιδιωτικού τομέα, σε ξενοδοχεία, εμπορικά καταστήματα, εργοστάσια, χώρους μόρφωσης. Στο πλάι του εργατικού κινήματος θα διαδηλώσουν και οι φοιτητές με αποφάσεις Συλλόγων τους.

Θεσσαλία

Πριν ακόμα χαράξει, μια ακόμα εξόρμηση στο γκέτο του Στασινόπουλου
Πριν ακόμα χαράξει, μια ακόμα εξόρμηση στο γκέτο του Στασινόπουλου
Μέχρι την τελευταία στιγμή δίνουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, στη Θεσσαλία, τη μάχη των προετοιμασιών για την αγωνιστική κάθοδο των εργαζομένων στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο, στην Αθήνα. Το αγωνιστικό ραντεβού για την αναχώρηση των Θεσσαλών με τα πούλμαν για την Αθήνα έχει οριστεί ξημερώματα από τις πρωτεύουσες των τεσσάρων νομών.

Ολο αυτό το διάστημα οι ταξικές δυνάμεις της περιοχής είχαν την ευκαιρία να 'ρθουν σε άμεση επαφή και ν' απευθυνθούν σε χιλιάδες εργαζόμενους. Αποφάσεις συμμετοχής στο συλλαλητήριο πήραν τα Εργατικά Κέντρα Λάρισας και Καρδίτσας και πολλά πρωτοβάθμια σωματεία. Επίσης, κάλεσμα να δώσουν το «παρών» τους στο συλλαλητήριο απευθύνουν στους μικρομεσαίους αγρότες της περιοχής και οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων, μέλη της ΠΑΣΥ, σε Λάρισα, Καρδίτσα και Τρίκαλα υπογραμμίζοντας ότι τη συμμετοχή τους επιβάλλει η ανάγκη να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τους εργαζόμενους και τ' άλλα λαϊκά στρώματα.

Στερεά - Εύβοια

Μια μέρα πριν το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, στη Στερεά - Εύβοια βρίσκεται στην κορύφωσή της η πανεξόρμηση. Ολο το προηγούμενο διάστημα, ούτε ένας κλάδος δεν έμεινε έξω από το σχεδιασμένο άνοιγμα του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Χτες το ξημέρωμα, οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ βρέθηκαν για δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα έξω από το γκέτο του ομίλου Στασινόπουλου στη Θήβα, όπου «βασιλεύει» η τρομοκρατία και μόνο η σκέψη για συνδικαλισμό τιμωρείται σαν το χειρότερο έγκλημα. Εκεί όπου ο άνθρωπος-εργάτης δε μετράει σαν τέτοιος, αλλά σαν «πράγμα» που θα γεμίσει με περισσότερα κέρδη τον «μπεζαχτά» του μεγαλοβιομηχάνου. 50 δισ. δρχ. την προηγούμενη χρονιά τα κέρδη... Εκεί, όπου οι θάνατοι σε ώρα εργασίας χρεώνονται σαν «ανθρώπινα λάθη» και όχι εργοδοτικά εγκλήματα. Με την προκήρυξη να αλλάζει χέρια μέσα στο σκοτάδι, οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ μετέφεραν το κάλεσμα για το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Λαός και νεολαία στον αγώνα για την Παιδεία των αναγκών τους (2007-01-10 00:00:00.0)
Μαζική κάθοδος από εργάτες και αγρότες (2005-11-06 00:00:00.0)
Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση (2005-10-22 00:00:00.0)
Ολοι παρόντες στην εξόρμηση (2004-09-10 00:00:00.0)
Ξαναφουντώνουν οι κινητοποιήσεις (1999-01-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ