Παρασκευή 9 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Φιλειρηνικό αντάμωμα στην πύλη 11 του Λιμανιού

Την Τρίτη, 13 Ιούνη, στις 7 το απόγευμα

Στην πύλη 11 του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης, θα ανταμώσει την επόμενη Τρίτη 13 Ιούνη, ο φιλειρηνικός λαός της Θεσσαλονίκης για να διαδηλώσει πως δεν ξεχνά τα θύματα των βάρβαρων ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών στη Γιουγκοσλαβία και να στείλει το μήνυμα του ανυπόταχτου αγώνα ενάντια στα πολεμοκάπηλα σχέδια των ιμπεριαλιστών για τη Βαλκανική.

Η «Νεανική Δράση για την Ειρήνη» (ΝΔΕ) καλεί το λαό της Θεσσαλονίκης να συμμετέχει στην τρίωρη εκδήλωση που θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα. Στόχος των οργανωτών είναι να αποτελέσει βήμα καταγγελίας της δολοφονικής δράσης των ΝΑΤΟικών που ματοκύλισαν το λαό της Γιουγκοσλαβίας. Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη λήξη των βομβαρδισμών, εκεί έξω από την πύλη 11 του Λιμανιού, απ' όπου επί μήνες προωθούνταν τα σύνεργα του θανάτου της πολεμικής μηχανής του ΝΑΤΟ προς το Κοσσυφοπέδιο, η ΝΔΕ θα στήσει μια γιορτή ειρήνης και τιμής στα θύματα του πολέμου. Θα λειτουργήσει έκθεση φωτογραφίας, μέσα από την οποία αποτυπώνεται η φρικαλεότητα των ΝΑΤΟικών εγκλημάτων.

Η «Νεανική Δράση για την Ειρήνη» προσκαλεί τη νεολαία και όλους τους πολίτες να κάνουν δική τους υπόθεση το αίτημα να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια και να πάψει η Θεσσαλονίκη να αποτελεί το ορμητήριο της φονικής μηχανής του ΝΑΤΟ και απέραντο πεδίο βολής του ιμπεριαλιστικού στρατού (βλ. Dynamic MIX).

Η Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης καταγγέλλει

Ως άλλη μια πράξη βαρβαρότητας για το περιβάλλον, χαρακτηρίζει τη διεξαγωγή της ΝΑΤΟικής άσκησης Dynamic MIX η Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης, με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε χθες (τρεις μέρες μετά τη λήξη της άσκησης).

Οπως αναφέρει, «οι γνωστές εικόνες της ΝΑΤΟικής άσκησης, ανήμερα της ημέρας περιβάλλοντος, στην περιοχή του διεθνούς σημασίας υγροτόπου των λιμνών Κορώνειας και Βόλβης (της Συνθήκης Ραμσάρ) και πιο συγκεκριμένα η περιοχή Ασκού (στη Γ` Ζώνη του υγροτόπου), δεν μπορούσαν παρά να ερεθίσουν κάθε ευαίσθητο πολίτη. Οχι μόνο για την αυτοκρατορική επίδειξη κυριαρχίας, αλλά και για τη φρικιαστική ικανότητα της πολεμικής μεγαμηχανής να εξοντώνει τη ζωή».

Καταγγέλλει την αδιαφορία των επιτελών για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, σημειώνοντας πως αυτές δεν αφορούν μόνο την ένταση των πυρών στο πεδίο βολής του Ασκού: «Επί μέρες τώρα, τα ΝΑΤΟικά ελικόπτερα και αεροπλάνα πετούν σε χαμηλό ύψος στην περιοχή των λιμνών, σε μια χρονική στιγμή που αποτελεί περίοδο αναπαραγωγής για τα πουλιά και γι' αυτό, άλλωστε, υπάρχουν διάφορες απαγορεύσεις, όπως παράδειγμα για το κυνήγι».

Καταλήγοντας, δηλώνει την αντίθεσή της στη μυστικοπάθεια και την καταστροφικότητα της άσκησης Dynamic MIX και ζητά να μην επαναληφθεί στο Νομό Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, σημειώνει πως «επιδιώκει τη συνεργασία και με άλλα κινήματα σε όλη την Ελλάδα, ώστε να αποτραπεί η περίπτωση παρόμοιων καταστροφικών μιλιταριστικών πρακτικών στο μέλλον».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ