Κυριακή 11 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΖΑΚΟΣ
Τραγικό πρόσωπο ο ελληνικός λαός

«Οπως και να 'χουν τα πράγματα, δεν μπορεί παρά η αλήθεια, το δίκιο, στο τέλος να νικήσουν», είναι - όπως τη μετέφερε στην εκδήλωση ο Κ. Καζάκος - η πεποίθηση που «βγαίνει» από το βιβλίο του Ν. Μπογιόπουλου. Μια αλήθεια, ένα δίκιο, που - όπως σημείωσε ο ηθοποιός - μετουσιώθηκε στον αγώνα τόσο του σερβικού όσο και του ελληνικού λαού εναντίον των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών στη Γιουγκοσλαβία.

Ομως σ' αυτή την αντίσταση του ελληνικού λαού, υπάρχει κάτι το τραγικό, που - όπως ανέφερε ο Κ. Καζάκος - εμφανίζεται στο βιβλίο. «Είναι το τραγικό πρόσωπο του ίδιου του ελληνικού λαού, ο οποίος στις κρίσιμες ώρες ξέρει και παίρνει τις τύχες του στα χέρια του. Πολλές, όμως, άλλες φορές το ζιζάνιο της προδοσίας, που φύεται μέσα του, απλώνεται και καταστρέφει το περιβόλι».

Ο Κ. Καζάκος συνέχισε λέγοντας πως η αντίσταση του ελληνικού λαού και των Σέρβων στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, τάραξαν τη Νέα Τάξη Πραγμάτων. Και πως αυτές οι αρετές του ελληνικού λαού, της αντίστασης και της αλληλεγγύης στο τέλος θα στερεωθούν. Και θα καταδείξουν - όπως κάνει και το βιβλίο του Ν. Μπογιόπουλου - «το παιχνίδι της κυβέρνησης που θα έχει αντίπαλο μια πρωτοπορία». «Ενα παιχνίδι που όταν αντιληφθούν αυτοί που συμμετέχουν σ' αυτό πόσο εύκολα μπορεί να αποκαλυφθεί, θα αισθανθούν κίνδυνο», συμπλήρωσε ο ηθοποιός. Και κατέληξε πως σε αυτή την κατεύθυνση συμβάλλει και το βιβλίο του Ν. Μπογιόπουλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ