Πέμπτη 17 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
Επικίνδυνος για τα κέρδη ο συνδικαλισμός

Κίνδυνο για τους υποψήφιους επενδυτές θεωρεί η διοίκηση της Εμπορικής Τράπεζας το συνδικαλισμό και τη συνδικαλιστική δράση. Στο Ενημερωτικό Δελτίο της (10 Νοέμβρη 2005), που αφορά στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, η διοίκηση της Τράπεζας ενημερώνει τους επίδοξους επενδυτές ότι ένας από τους παράγοντες κινδύνου που μπορεί να απειλήσουν την επένδυσή τους είναι το γεγονός ότι «η πλειοψηφία των εργαζομένων της Τράπεζας είναι μέλη συνδικαλιστικών οργανώσεων» (!). Την ίδια στιγμή, επισημαίνει προκλητικά ότι «η Τράπεζα είναι εκτεθειμένη σε κινδύνους απάτης και άλλης μορφής παράνομων δραστηριοτήτων των υπαλλήλων της».

Η διοίκηση επισημαίνει ότι η συμμετοχή των εργαζομένων στα συνδικαλιστικά όργανα ενέχει τον «κίνδυνο» «από καιρό σε καιρό ενδεχομένως να εμπλακούν σε δράσεις οι οποίες είναι δυνατόν να εμποδίσουν τις λειτουργίες της», επεξηγώντας ότι τέτοιου είδους δράσεις είναι οι απεργιακές κινητοποιήσεις και οι στάσεις εργασίας. Μια διατύπωση, που μεταξύ άλλων, προοιωνίζεται και την εφαρμογή μέτρων καταστολής της συνδικαλιστικής δράσης, ώστε η Τράπεζα να λειτουργεί απρόσκοπτα και να αβγατίζει τα κέρδη της, συρρικνώνοντας ακόμα περισσότερο τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Εντύπωση προκαλεί και η αναφορά της διοίκησης στον «κίνδυνο απάτης» των εργαζομένων - σύμφωνα με συνδικαλιστές είναι η πρώτη φορά που γράφεται στο Ενημερωτικό Δελτίο της τράπεζας. Αναφορά που διαχέει τις ευθύνες και «ξεχνά» ότι, παγκοσμίως, πρωταγωνιστές στις μεγάλες λοβιτούρες είναι τα διευθυντικά στελέχη των εταιριών (π.χ. «Ενρον»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ