Τρίτη 22 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι προτεραιότητες...

Οχι λίγες φορές ο «Ρ» - αλλά και άλλες εφημερίδες και ηλεκτρονικά ΜΜΕ - έχει δημοσιεύσει ρεπορτάζ και έχει καταγγείλει τις απαράδεκτες συνθήκες που βασιλεύουν στους «χώρους υποδοχής προσφύγων». Στους χώρους, δηλαδή, όπου οι κυβερνώντες και οι αρμόδιες υπηρεσίες στοιβάζουν, σα να είναι ζώα και ακόμη χειρότερα, τα όσα θύματα της λεγόμενης παγκοσμιοποίησης «χτυπούν» - με τον έναν ή άλλον τρόπο - την πόρτα της χώρας μας, ψάχνοντας απεγνωσμένα για μια καλύτερη τύχη.

Τώρα, ήρθε και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, να πιστοποιήσει και να επιβεβαιώσει την προαναφερόμενη άθλια πραγματικότητα και, βέβαια, να καταδικάσει τη χώρα μας. Οπως επισημαίνει σε προχτεσινή απόφασή του, δεν υπάρχουν οι ελάχιστες προδιαγραφές παροχής προσωρινής προστασίας των προσφύγων. Κι επειδή, σύμφωνα με τις σχετικές ευρωενωσιακές αποφάσεις και οδηγίες, η χώρα μας όφειλε να προχωρήσει στις σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις εδώ και αρκετά χρόνια (από το τέλος του 2002), αλλά δεν το έχει κάνει, ήρθε αναπόφευκτα και η καταδίκη.

Προφανώς, το όλο ζήτημα και η απαράδεκτη στάση των κυβερνώντων (προηγούμενων και νυν) δεν είναι άσχετα με τον τρόπο αντιμετώπισης του γενικότερου θέματος των μεταναστών, ενώ είναι ενδεικτικά των πολιτικών αξιολογήσεων και προτεραιοτήτων τους. Σίγουρα, εάν το θέμα αφορούσε τους κεφαλαιοκράτες και τα συμφέροντά τους, δε θα πήγαινε στο καλάθι των αχρήστων...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ