Τρίτη 22 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Congratulations»!

Ως υπουργός Εξωτερικών ήταν αυτός που συνέδεσε ευθέως το όνομά του με το βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας. Ηταν αυτός, επίσης, που ως απεσταλμένος της ΕΕ έθετε τελεσίγραφα στο σερβικό λαό ή να καταψηφίσει τον Μιλόσεβιτς ή να δεχτεί την πείνα λόγω της συνέχισης του εμπάργκο.

*

Από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών ήταν που έλεγε ότι τασσόταν υπέρ της «βελούδινης» (!) αλλαγής συνόρων στα Βαλκάνια, αλλά και ότι η «σοβαρή» πολιτική του έναντι της Τουρκίας δε θα ετίθετο σε αμφισβήτηση λόγω μερικών βραχονησίδων!

*

Επιπλέον, είναι πραγματικά αμφίβολο αν κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Εξωτερικών υπάρχει άλλος υπουργός που να κέρδισε τόσα συγχαρητήρια από τους Αμερικανούς όσα αυτός. Επί των ημερών του η Σούδα δούλευε «ρολόι» είτε βομβαρδιζόταν το Αφγανιστάν, είτε το Ιράκ. Η ελληνική επικράτεια έγινε σουρωτήρι του ΝΑΤΟ είτε τα «συμμαχικά» τανκς όδευαν προς το Κοσσυφοπέδιο είτε τα πυρηνικά υποβρύχια κατευθύνονταν προς τον Περσικό.

*

Τα σημειώνουμε όλα αυτά διότι θέλουμε - με το δικό μας τρόπο - να ευχηθούμε καλή θητεία στον κ. Παπανδρέου και στο νέο του πόστο, αυτό του προέδρου της «Σοσιαλιστικής» Διεθνούς.

Νομίζουμε ότι πράγματι στο πρόσωπό του η σοσιαλδημοκρατία (αυτή που ο πατέρας του αποκαλούσε - πριν γίνει αντιπρόεδρός της - «Δούρειο Ιππο του ιμπεριαλισμού») βρήκε τον κατάλληλο άνθρωπο να την εκπροσωπεί.

«Bravo Giorgos»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ