Τρίτη 22 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συμπαραστέκονται στον Ιρλανδό αγωνιστή

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Νίκαιας κατά την πρόσφατη συνεδρίασή του, ομόφωνα αποφάσισε την έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης, με αφορμή τη σύλληψη του Προέδρου του Κόμματος Εργατών Ιρλανδίας, Σιν Γκάρλαντ. Το κείμενο του ψηφίσματος έχει ως εξής:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει την οργή και την αγανάκτησή του για την πρόκληση στα φιλειρηνικά και αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα του ελληνικού λαού με τη σύλληψη του Προέδρου του Εργατικού Κόμματος Ιρλανδίας Σιν Γκάρλαντ από τις βρετανικές και ιρλανδικές αρχές, επειδή εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης και έκδοσής του στις ΗΠΑ. Τα χαλκευμένα επιχειρήματα για τη σύλληψη και έκδοση του Ιρλανδού αγωνιστή αποδεικνύουν ότι πρόκειται για μια πολιτική δίωξη, που στόχο έχει να τρομοκρατήσει το λαϊκό κίνημα που αγωνίζεται ενάντια στην ιμπεριαλιστική νέα τάξη πραγμάτων.

Απαιτούμε την ανάκληση της απόφασης σύλληψης και έκδοσης του Σιν Γκάρλαντ στις ΗΠΑ και σας δηλώνουμε ότι η πόλη της Νίκαιας θα σταθεί αλληλέγγυα στον Ιρλανδό αγωνιστή και σε κάθε αγωνιστή ενάντια στον ιμπεριαλισμό».

Τη δίωξη του Προέδρου του Κόμματος Εργατών Ιρλανδίας, Σιν Γκάρλαντ, στο Μπέλφαστ της Ιρλανδίας και την απειλούμενη έκδοσή του στις ΗΠΑ, καταγγέλλουν, επίσης, με κοινή ανακοίνωσή τους η Επιτροπή Ειρήνης Κοκκινιάς και οι μαζικοί φορείς της πόλης Νεανική Δράση για την Ειρήνη, Σύλλογος Γυναικών Νίκαιας, ΑΦΜΟ (ΑΦΟΑΝ), ΟΦΟΝ, Ενωση Συλλόγων Γονέων Νίκαιας, Δημοκρατική Ενότητα Νίκαιας, Εξωραϊστικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αγ. Τριάδας, Σύλλογος Κατοίκων Ασπρων Χωμάτων «Η ΜΕΡΙΜΝΑ», ΠΕΑΕΑ Κοκκινιάς, Σωματείο Θυμάτων Γερμανικής Κατοχής «Ο ΦΟΙΝΙΞ», Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Νίκαιας - Κορυδαλλού, Σωματείο Συνταξιούχων ΤΕΒΕ Νίκαιας - Κορυδαλλού, ΑΟ Ιωνικός Νίκαιας, Ενωση Ποντίων Νίκαιας - Κορυδαλλού.

Παράλληλα, καλούν τα μέλη των μαζικών φορέων της πόλης, κάθε φιλειρηνιστή - προοδευτικό άνθρωπο της πόλης, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στο διωκόμενο αγωνιστή και να καταγγείλουν τον πολιτικό χαρακτήρα αυτής της δίωξης, που φανερώνει την επίθεση του αμερικανικού ιμπεριαλισμού ενάντια στο λαϊκό και προοδευτικό κίνημα.

«Οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους έχουν αυταπάτες αν νομίζουν ότι με αυτές τις διώξεις μπορούν να φοβίσουν και να χτυπήσουν το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα». Αυτές οι διώξεις, αντίθετα, τονίζεται στην κοινή ανακοίνωση, «δυναμώνουν και φουντώνουν τον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα των λαών. Το μόνο που μπορεί να βάλει φραγμό σήμερα στα σχέδια της "νέας τάξης πραγμάτων"».

Στο Ηράκλειο Αττικής

Εντεκα μαζικοί φορείς του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, με ανακοίνωσή τους, εκφράζουν την οργή και αγανάκτησή τους για τη δίωξη του βετεράνου της ιρλανδικής αντίστασης και της διεθνιστικής αλληλεγγύης Σιν Γκάρλαντ από τις ιρλανδοβρετανικές αρχές ασφαλείας στο Μπέλφαστ. Καταγγέλλουν την επαπειλούμενη έκδοση του Γκάρλαντ στις ΗΠΑ, με βάση τη συμφωνία που υπογράφτηκε μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ επί ελληνικής προεδρίας, με κυβέρνηση Σημίτη και αντιπολίτευση τη ΝΔ, και καταδικάζουν την πολιτική του δίωξη, που γίνεται με χαλκευμένα ψεύδη και σκευωρίες περί «κομμουνιστικής συνωμοσίας για την υπόσκαψη του δολαρίου» και επειδή επισκέφτηκε τη ΛΔ της Κορέας. Θεωρούν δε ότι η δίωξη έχει στόχο την τρομοκράτηση του λαϊκού κινήματος της Ιρλανδίας και όλων όσοι αγωνίζονται ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στη «νέα τάξη πραγμάτων».

Καταλαβαίνουμε, τονίζουν, το βαθύτερο αντιδραστικό τρομοκρατικό χαρακτήρα της ενέργειας αυτής, που μπορεί να έχει αποδέκτη οποιονδήποτε από εμάς, γι' αυτό καλούμε τον ελληνικό λαό να βρίσκεται σε εγρήγορση, να ξεσηκωθεί και όλοι μαζί να φωνάξουμε, κάτω τα χέρια από τον Ιρλανδό αγωνιστή, και να απαιτήσουμε την ακύρωση στην πράξη των αμερικανικών επιταγών που θέλουν να επιβάλουν τους «τρομονόμους».

Οι φορείς που υπογράφουν την καταγγελία είναι:

Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου Αττικής, Επιτροπή Ειρήνης Ηρακλείου, ΠΕΑΕΑ Ηρακλείου, Συνδικάτο Οικοδόμων Παράρτημα Ν. Ηρακλείου, Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμου Ηρακλείου Αττικής, Σύλλογος Γυναικών Ηρακλείου Αττικής, Αθλητική Ενωση «Ερμής Ειρήνη Ηρακλείου Αττικής», Επιμορφωτικός - Πολιτιστικός Σύλλογος Ηρακλείου Αττικής, Ομιλος Φιλάθλων Ηρακλή Ηρακλείου «ΟΦΗΗ», «Ηράκλειο» Αθλητική Ενωση, Δ' ΕΛΜΕ Ανατ. Αττικής.

Ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Αττικής

Την έντονη διαμαρτυρία του για τη σύλληψη από τις βρετανικές αρχές του Προέδρου του Κόμματος Εργατών Ιρλανδίας Σιν Γκάρλαντ εκφράζει με ψήφισμα της πρόσφατης Γενικής του Συνέλευσης και ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Επιδοματούχων ΙΚΑ Αθηνών και Περιχώρων.

Εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράσταση των μελών του στον Σιν Γκάρλαντ, ο Σύνδεσμος των συνταξιούχων καταγγέλλει ότι «η κατάπτυστη αυτή ενέργεια των βρετανικών αρχών δείχνει το αποτρόπαιο πρόσωπο των ιμπεριαλιστών, που με επικεφαλής τις ΗΠΑ επεμβαίνουν απροσχημάτιστα στα εσωτερικά άλλων χωρών, επιβάλλοντας με τη βία τις παράνομες απαιτήσεις τους». Και καλεί την κυβέρνηση της Βρετανίας να σταματήσει κάθε δίωξη σε βάρος του Σιν Γκάρλαντ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ