Τρίτη 22 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα παγωμένα...

Γρηγοριάδης Κώστας

Η ΠΑΓΩΝΙΑ γενικώς και σε όλα τα επίπεδα είναι το χαρακτηριστικό των ημερών, δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία.

Ο καιρός χάλασε, το θερμόμετρο έπεσε αρκετά και αναμένονται «ζόρικα» φαινόμενα. Ο Προκόπης Παυλόπουλος εξαίρει από τώρα την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού, επί ανύπαρκτων υποδομών και μπορούμε από τώρα να ανησυχούμε για όσα θα συμβούν. Πολλές φορές έχουμε ακούσει παρόμοιες δηλώσεις ετοιμότητας και αισιοδοξίας...

Ψύχρα και από τον προϋπολογισμό, που κατατέθηκε. Οχι μόνον οι κοινωνικές δαπάνες είναι «παγωμένες» (αυτό πια το έχουμε συνηθίσει), αλλά και τα φορολογικά έσοδα προβλέπονται αυξημένα και, βέβαια, δε θα τα πληρώσουν οι ΑΕ και οι επιχειρήσεις.

«Πάγος» και σε όσους πίστευαν ότι με αυτήν την κυβέρνηση θα δουν «καλύτερες μέρες» (αν υπάρχει, δηλαδή, κανένας ακόμα). Οσο για τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, ότι τα κυβερνητικά μέτρα θα αποδώσουν στο ...μέλλον, η μεγάλη πλειοψηφία τις ακούει βερεσέ.

ΜΟΝΗ πηγή «θερμότητας» οι κόντρες της διαπλοκής, όπως τις βλέπουμε σε τηλεοπτικά «παράθυρα» και τις διαβάζουμε σε πρωτοσέλιδα εφημερίδων. Αντιπαραθέσεις, όπου δεν μπορεί (και είναι λογικό) να καταλάβει κανείς, ποιος είναι ψεύτης και ποιος ...ακόμη πιο ψεύτης.

Μάλλον, όμως, δεν έχει και μεγάλη αξία να το μάθουμε αυτό. Το μόνο σίγουρο είναι πως σάπιοι φορείς ενός ακόμη πιο σάπιου συστήματος, μόνο «διαφάνεια» και «καθαρότητα» δεν μπορούν να επιφέρουν, ανεξαρτήτως του ποια μέθοδο ακολουθούν ή του ποιες ...αξίες δηλώνουν ότι πρεσβεύουν.

ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ μέσω της μείωσης των κοινωνικών παροχών, είναι η πρόταση της Αυστριακής Προεδρίας για την Ευρωπαϊκή Ενωση και είναι σίγουρο πως η ιδέα δεν είναι τέτοια επειδή προέρχεται από τη συγκεκριμένη χώρα.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Αλλωστε, όποιος κι αν προεδρεύει, προειλημμένες αποφάσεις καλείται να εφαρμόσει και μάλιστα σε πολύ συγκεκριμένες κατευθύνσεις.

Δεν έχουμε όμως αντιληφθεί, πού το είδαν το «κοινωνικό κράτος» που θέλουν να μειώσουν. Μήπως ...στη Γαλλία;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ