Σάββατο 10 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα τρομοκρατικά...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΤΙ ΚΑΙ ΠΩΣ έγινε στην Κηφισιάς προχτές, γιατί σκοτώθηκε ο Σόντερς, ποιοι είναι πίσω από την υπόθεση και όλα τα σχετικά, δε θα σας το πούμε εμείς, ας τα βρουν... αυτοί που λένε ότι ξέρουν.

Ομως, σε αυτή τη χώρα, ευτυχώς, για τέτοιες σκοτεινές υποθέσεις έχουμε δημιουργήσει ένα ασφαλές κριτήριο για το ρόλο τους: Να βρίσκουμε ποιον συμφέρει και ποιος το εκμεταλλεύεται.

Και βέβαια, όταν ήδη έχουν αρχίσει οι φήμες και οι ψίθυροι στο εσωτερικό της κυβέρνησης για αλλαγές στο λεγόμενο «αντι-τρομοκρατικό» νόμο, ενώ ταυτόχρονα επισπεύδονται οι διαδικασίες «υπουργικών» συμφωνιών ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ελλάδα, τότε εύκολα καταλαβαίνουμε ποιος βγαίνει κερδισμένος από την υπόθεση.

Γιατί, να είστε βέβαιοι πως όποιες αλλαγές προκύψουν από αυτή την ιστορία δε θα είναι προς όφελός μας. Κάθε άλλο μάλιστα. Είναι γνωστό ποιοι βάλλονται και ποιοι την πληρώνουν κάθε φορά στο όνομα της αντι-τρομοκρατικής δράσης.

ΕΞΑΝΤΛΕΙ τις δυνατότητες της επικοινωνιακής τεχνικής ο ηγετικός πυρήνας της Νέας Δημοκρατίας. Είναι προφανές! Εξ ου και το σύνθημα «πετύχαμε τη σύνθεση» όπισθεν του βάθρου των ομιλητών, που επιλέχτηκε για να το βλέπουν οι σύνεδροι...

Είναι προφανές ότι ο Καραμανλής κάνει το παν για να πείσει το Συνέδριο ότι η Νέα Δημοκρατία είναι... ένα κόμμα! Κι αφού από ό,τι φαίνεται του προέκυψε δύσκολο να τους πείσει στις προσυνεδριακές επαφές του, τώρα θέλει να τους το υποβάλει.

Γιατί - να λέμε και του στραβού το δίκιο - αν το σύνθημα εκφράζει την πραγματικότητα και η Νέα Δημοκρατία έχει «πετύχει τη σύνθεση» ε, τότε και η κυβέρνηση έχει... φιλολαϊκό πρόσωπο!

Μια φορά εμείς του συνιστούμε του Μητσοτάκη να το ξανασκεφτεί το θέμα της συμμετοχής του στη διαδικασία κι ας του πέφτουν πολλά «τρία συνέδρια το χρόνο»! Φανταστείτε τι ωραία έκπληξη και ατραξιόν θα είναι αν παρουσιαστεί έτσι ξαφνικά προς το τέλος και πόσο θα... χαρούνε διάφοροι εκεί μέσα;


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ