Τρίτη 22 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Προκλητική - τρομοκρατική σύλληψη στελεχών του Κόμματος

ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ: Οι κομμουνιστές δεν τρομοκρατούνται με τέτοιες μεθοδεύσεις

Κρούσμα ωμής και προκλητικής επίθεσης με προπηλακισμούς και συλλήψεις σε βάρος στελεχών του ΚΚΕ από άνδρες των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού Σώματος σημειώθηκε στο λιμάνι της Κέρκυρας, γιατί οι κομμουνιστές «τόλμησαν» να υπερασπιστούν το δικαίωμα της ελεύθερης παρουσίας των πολιτών σε δημόσιο χώρο. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 18 Νοέμβρη 2005 στις 12 τα μεσάνυχτα ο Θ. Γουλής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, γραμματέας της ΕΠ Περιοχής ΒΔ Ελλάδας, και ο Δ. Πιτσιάβας, γραμματέας της ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ, αποβιβάστηκαν με το τελευταίο πλοίο της γραμμής στο λιμάνι της Κέρκυρας, όπου άνδρες των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού μόλις είχαν τελειώσει τον έλεγχο σε βαλίτσες δυο νεαρών στην κεντρική έξοδο του λιμανιού, μπροστά στα μάτια δεκάδων επιβατών.

Η παρουσία και μόνο των κομμουνιστών και η παρατηρητικότητά τους «προκάλεσε» και «ενόχλησε» τους άνδρες του Λιμενικού, οι οποίοι με ετσιθελίστικο τρόπο και με προκλητικό «ύφος» απαίτησαν να απομακρυνθούν άμεσα τα στελέχη του ΚΚΕ από το δημόσιο χώρο. Φυσικά, τα στελέχη του ΚΚΕ υπερασπιζόμενα το δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης των πολιτών στο δημόσιο χώρο του λιμανιού, αρνήθηκαν να συμμορφωθούν στις «υποδείξεις» των λιμενικών. Και παρότι δήλωσαν την κομματική τους ιδιότητα και επέδειξαν τις αστυνομικές τους ταυτότητες, οι λιμενικοί επέμεναν... Αποθρασυμένοι από το γενικότερο πλαίσιο των αντιδημοκρατικών θεσμών και αυταρχικών μέτρων που υλοποιεί η ΕΕ με την αγαστή συνεργασία και συμβολή των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, 6 λιμενικοί επιτέθηκαν με βίαιη και αυταρχική συμπεριφορά και με περίσσιο τσαμπουκά στα στελέχη του ΚΚΕ. Χρησιμοποιώντας εκφράσεις όπως «βγάλτε τα χέρια από τις τσέπες» κλπ, επιδόθηκαν σε προπηλακισμούς χτυπώντας το χέρι του γραμματέα της ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ, ενώ απείλησαν ακόμη... και να τους βάλουν χειροπέδες, οδηγώντας τους, τελικά, στο Λιμεναρχείο. Κι αυτό, περιφρονώντας επιδεικτικά το αυτονόητο δικαίωμα της παρουσίας των πολιτών σε δημόσιο χώρο - στον οποίο μάλιστα μόλις είχαν αποβιβαστεί επιβάτες μεταξύ των οποίων και οι δυο κομμουνιστές - όσο και αυτό της αναγνώρισης στοιχείων που επέδειξαν τα στελέχη του ΚΚΕ.

Τα στελέχη του ΚΚΕ, κρατήθηκαν, αυθαίρετα, δυο ώρες στο Λιμεναρχείο, για να αφεθούν ελεύθερα κάτω από την έντονη αντίδραση δεκάδων κομμουνιστών και κνιτών που, μόλις μαθεύτηκε η κράτηση, έφθασαν στο Λιμεναρχείο παρά το ακατάλληλο της ώρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αξιωματικός υπηρεσίας του Λιμενικού, σχετικά με την άμεση αντίδραση των κομμουνιστών για το νέο αυτό κρούσμα κρατικού αυταρχισμού που προσβάλει βάναυσα τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες του κερκυραϊκού λαού - ανάλογα περιστατικά σημειώθηκαν τον περασμένο Μάη με την επιχείρηση σύλληψης και τρομοκράτησης 2 Κνιτών και το χτύπημα της απεργίας των ιδιωτικών υπαλλήλων από δυνάμεις της Αστυνομίας τον Ιούλη - για μια ακόμα φορά πρόβαλε πως, λόγο κράτησης των δυο κομμουνιστών μπορεί να αποτελέσει το γεγονός ότι διαμαρτύρονται!!!! Αντίστοιχα ο λιμενάρχης κ. Καλαμπαλίκης, προκειμένου να δικαιολογήσει την αυταρχική συμπεριφορά που επέδειξαν οι άνδρες του Λιμενικού σε βάρος των δύο στελεχών του ΚΚΕ, επικαλέστηκε πως... έχει άνωθεν εντολές.

Καταγγέλλει η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ

Η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της, αφού αναφέρει τα περιστατικά που οδήγησαν στη σύλληψη των δύο στελεχών, μεταξύ άλλων σημειώνει:

«Η σύλληψη και η κράτηση των δυο στελεχών του ΚΚΕ είναι κατάφωρη παραβίαση των ατομικών ελευθεριών, έγινε αυθαίρετα κατά παράβαση και αυτού του αντιδημοκρατικού νομοθετικού πλαισίου. Στηρίζεται στο εντεινόμενο κλίμα αυταρχισμού και της μετατροπής των πάντων σε «υπόπτους» και είναι αποτέλεσμα της αντιδραστικοποίησης του θεσμικού πλαισίου που έχει αποφασιστεί σε επίπεδο της ΕΕ με τη συνδρομή των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μετέτρεψε το Λιμενικό Ταμείο σε Ανώνυμη Εταιρία, εγκατέστησε καμεροχαφιέδες, περιόρισε την είσοδο και παραμονή στο λιμάνι. Η κυβέρνηση της ΝΔ επέκτεινε το καθεστώς της αστυνομοκρατίας στο λιμάνι, διώχνει τους ερασιτέχνες ψαράδες και άλλους πολίτες, βάζει φόρους και τέλη στα αυτοκίνητα, ετοιμάζεται να εγκαταστήσει ιδιωτική εταιρία φύλαξης».

«Από την άλλη μεριά λείπουν μέτρα προστασίας της ανθρώπινης ζωής και εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού που είναι επιβεβλημένα για να μην πέφτουν στη θάλασσα αυτοκίνητα και θρηνούμε πνιγμούς, για να μην ταλαιπωρείται το επιβατικό κοινό περπατώντας χιλιόμετρα ολόκληρα, για να μην κινδυνεύουν οι ναυτεργάτες από τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας και από τις απαράδεκτες εγκαταστάσεις τροφοδοσίας ρεύματος των καραβιών.

Ας μην έχουν, όμως αυταπάτες ότι οι κομμουνιστές τρομοκρατούνται από τέτοιες μεθοδεύσεις. Αντίθετα, εντείνοντας την πάλη τους και τη μαζική πολιτική εξόρμηση στο λαό και τη νεολαία, θα δώσουν αποφασιστική απάντηση, ούτως ώστε τέτοιες προσπάθειες να πε?σουν στο κενό.

Καλούμε τον κερκυραϊκό λαό και τη νεολαία να δυναμώσουν την πάλη τους για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους, να δυναμώσουν τον αγώνα τους για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων τους. Να ξηλωθούν οι καμεροχαφιέδες. Να συγκροτήσουν ενιαίο μέτωπο πάλης για να αποκρούσουν τα σχέδια μετατροπής του λιμανιού σε στρατόπεδο και να ανοίξουν μια νέα σελίδα στον αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής που γεννά τη φτώχεια, την ανεργία, τον αυταρχισμό γυρίζοντας την πλάτη τους σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ