Τρίτη 22 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το Πολυτεχνείο ζει

Ανοιχτή επιστολή στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ιδιαίτερα στις εφημερίδες

Λίγα λόγια, εν θερμώ, με αφορμή την πλήρη διάσταση του αστικού Τύπου και των ραδιοτηλεοπτικών καναλιών (δημόσιων και ιδιωτικών) και της πραγματικής εικόνας της πορείας για την 32η επέτειο του Πολυτεχνείου.

Εχοντας διατρέξει επανειλημμένα όλο το μήκος της πορείας, στήθηκα στο μεσαίο διάζωμα της λεωφόρου, στο ύψος περίπου του Πάρκου Ελευθερίας, για να παρακολουθήσω την πορεία από την αρχή μέχρι το τέλος.

Είμαι λοιπόν σε θέση να γνωρίζω ότι ο αριθμός των συμμετεχόντων που έδωσε η Αστυνομία (επτά χιλιάδες) είναι ανακριβέστατος. Η αλήθεια είναι ότι μόνο ο κόσμος του ΚΚΕ ήταν τουλάχιστον διπλάσιος - ίσως και τριπλάσιος - από το νούμερο αυτό. Συνολικά εκτιμώ ότι η συμμετοχή ξεπέρασε τις τριάντα χιλιάδες και τούτο, υπό τις συνθήκες της καταρρακτώδους βροχής που αντιμετωπίζαμε, μπορεί σαφώς να θεωρηθεί επιτυχία, όπως επιτυχία πρέπει να θεωρηθεί η ποιότητα της συμμετοχής, η αγωνιστικότητα του κόσμου, η αποφυγή επεισοδίων κλπ.

Δυστυχώς σύμπας ο αστικός Τύπος και τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης υιοθέτησαν λίγο πολύ την «εκτίμηση» ή ακριβέστερα τη γραμμή της αστυνομίας και αυτό είναι από μόνο του θλιβερό τόσο για την αξιοπιστία των παραπάνω όσο και για την ποιότητα της ενημέρωσής μας.

Το άμεσο ερώτημα που τίθεται είναι γιατί συνέβη αυτό; Οφείλεται απλώς στην ολιγωρία των ρεπόρτερ και την αδιαφορία των συντακτών ή μήπως η εν λόγω παραπληροφόρηση αποτελεί μέρος γενικότερου σχεδίου αντιμετώπισης του «αντιαμερικανισμού» στην Ελλάδα και - ίσως - αντιπερισπασμού στην κατάθεση για πρώτη φορά στεφάνου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Πολυτεχνείο;

Ας προβληματιστούμε λοιπόν. Η ανίερη «Νέα Τάξη» - εντός και εκτός συνόρων - είναι απολύτως αντίθετη με την ιερή αυτή γιορτή που αποτελεί θεμέλιο της Δημοκρατίας μας. Γι' αυτό ενοχλεί τους εχθρούς της, που θέλουν πάση θυσία να τη μειώσουν. Κατανοητή η προσπάθειά τους. Θλιβερή η διαπίστωση της έλλειψης αντιστάσεων στα πλαίσια του «συστήματος». Αναπόφευκτο συμπέρασμα η ανάγκη να το υπερβούμε. Χωρίς φόβο και πάθος!


Γιάννης ΜΑΥΡΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ