Τετάρτη 23 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ
«Πυρηνική μόλυνση» από το σεισμό;

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ - ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.--

Χτεσινό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Asian Tribune» αναφέρει ότι από το σεισμό της 8ης Οκτώβρη υπήρξαν ζημιές σε τρεις εγκαταστάσεις αποθήκευσης πυρηνικών υλικών στο βόρειο Πακιστάν, στο Σκαρντού, στο Τσιτράλ και Ντοράν, προσθέτοντας ότι το γεγονός αυτό εγείρει σοβαρούς κινδύνους μόλυνσης για τον πληθυσμό. Από πλευράς της κυβέρνησης του στρατηγού - «προέδρου» Περβέζ Μουσάραφ και του πρωθυπουργού του, Σαουκάτ Αζίζ, δεν υπάρχει καμία απολύτως σχετική πληροφόρηση. Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Asian Tribune», η έκταση των ζημιών στις εν λόγω πυρηνικές εγκαταστάσεις βρίσκονται ανάμεσα στο 15-20%, ενώ «δυτικές πηγές» αναφέρουν ότι σιλό πυραύλων παρουσίασαν ρωγμές και ότι υπήρξαν ζημιές σε πυρηνικές εγκαταστάσεις.

Ο Πακιστανός πρωθυπουργός Αζίζ, επιχειρώντας να διαψεύσει τις φήμες, δήλωσε πως «όλες οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς», χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.

Ο κίνδυνος κατάρρευσης των εγκαταστάσεων εντείνεται από το γεγονός ότι υπήρξαν - και συνεχίζουν να σημειώνονται - δεκάδες εξαιρετικά ισχυροί μετασεισμοί στην περιοχή. Η κυβέρνηση Μουσάραφ πάντως έχει επιβάλει πλήρες μπλακάουτ όσον αφορά τις ειδήσεις σχετικά με τις πυρηνικές της εγκαταστάσεις στην περιοχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ