Σάββατο 10 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
Προσυνεδριακή περίοδος με ... σενάρια

Το ένα μετά το άλλο ανοίγουν τα μέτωπα στο εσωτερικό του Συνασπισμού - άλλα μικρότερης και άλλα μεγαλύτερης βαρύτητας - με διαλυτικές επιπτώσεις στην εικόνα ενότητας που προσπαθεί να σφυρηλατήσει η ηγεσία του κόμματος. Μετά λοιπόν την - σε εξέλιξη - προσπάθεια για ενιαία έκφραση των «εκσυγχρονιστών» και την κοινή εκδήλωση της «ομάδας» Δαμανάκη και αυτής του Μ. Παπαγιαννάκη, μία νέα ομάδα στελεχών αναλαμβάνει αντίστοιχη πρωτοβουλία. Πρόκειται για τους Στέλλα Αλφιέρη, Ταρσίτσα Καλιμπάκα, Γιώργο Κοκκινίδη, Πάνο Τριγάζη και Κώστα Φιλίνη.

Τα εν λόγω στελέχη είχαν καταθέσει στην τελευταία συνεδρίαση της ΚΠΕ ένα κείμενο με τίτλο «5 προτάσεις για τις θέσεις προς το Συνέδριο του ΣΥΝ, για ουσιαστικό και τεκμηριωμένο διάλογο». Χτες, ανακοίνωσαν ότι διοργανώνουν εκδήλωση - συζήτηση, την ερχόμενη Τετάρτη.

Στο μεταξύ, αίσθηση και ερωτηματικά προκαλεί η συμμετοχή του Σπύρου Δανέλλη σε εκδήλωση της «Ανανεωτικής Εκσυγχρονιστικής Κίνησης» (ΑΕΚ) την ερχόμενη Τρίτη με θέμα: «Από την ΟΝΕ στην Ομοσπονδιακή Ευρώπη;». Να θυμίσουμε ότι ο Σπύρος Δανέλλης ανήκει στα στελέχη εκείνα που είχαν καταθέσει από κοινού με την Μαρία Δαμανάκη κείμενο θέσεων στην τελευταία ΚΠΕ. Ολοι τους διαφοροποιούνται από τη γραμμή της ηγεσίας του ΣΥΝ και έχουν αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησής τους από το κόμμα μετά το Συνέδριο.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σπ. Δανέλλης θα αποχωρήσει από τον ΣΥΝ κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου. Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν να έχουν ήδη γίνει οι σχετικές συνεννοήσεις μεταξύ αυτού και της «ΑΕΚ». Λέγεται πως επιθυμεί να παραστεί στο συνέδριο και να μιλήσει, αφού χρημάτισε βουλευτής του κόμματος το προηγούμενο διάστημα, ενώ αμέσως μετά την ομιλία του θα δηλώσει την αποχώρησή του.

Στο μεταξύ, η «ΑΕΚ» αναμένεται σήμερα να συγκροτήσει ευρεία πανελλαδική προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή, να εκλέξει ολιγομελή Γραμματεία και να εγκρίνει την πολιτική της διακήρυξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ