Σάββατο 26 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ... μαλακά

Γρηγοριάδης Κώστας

ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ, ομολογούν - μερικές φορές - τις προθέσεις τους εκεί στο ΠΑΣΟΚ, οπότε όποιος θέλει πραγματικά να καταλάβει τι συμβαίνει, μπορεί να δώσει λίγη προσοχή. Βλέπετε, και η αξιωματική αντιπολίτευση δίνει συνεχώς εξετάσεις για το «χρίσμα» από τα μεγάλα συμφέροντα.

Χαρακτηριστική περίπτωση η Αννα Διαμαντοπούλου, που, μιλώντας για την κατάργηση του 8ωρου και τα υπόλοιπα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση, δήλωσε με σαφήνεια ότι ...χρειάζονται αλλαγές, αλλά με μελέτη των ιδιαιτεροτήτων, που δε θα προκαλέσουν κοινωνικό σοκ...

Εν ολίγοις, το ΠΑΣΟΚ υπόσχεται ότι μπορεί να κάνει ακριβώς όσα κάνει η Νέα Δημοκρατία - ίσως και ακόμη περισσότερα - αλλά ...πιο μαλακά και με λιγότερες αντιδράσεις. Σίγουρα, η ΠΑΣΚΕ αποτελεί και μια μορφή «εγγύησης» για το δεύτερο σκέλος του πράγματος.

Πώς συμβιβάζονται τώρα όλα τα παραπάνω με την «ανάλγητη πολιτική της δεξιάς», την οποία χιλιοκαταγγέλουν (κρύβοντας προσεκτικά και με λεξιπαίγνια τις δικές τους θέσεις) μόνο το ...νέο ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου το γνωρίζει.

ΚΑΙ ΜΑΝΑΤΖΕΡ στα πανεπιστήμια, μαζί με τη διεύρυνση των «ιδιωτικών χορηγιών», θέλει τώρα η Μαριέττα Γιαννάκου και μάλιστα ετοιμάζει νόμο, ο οποίος αναμένεται (για ευνόητους λόγους) τους μήνες του επόμενου καλοκαιριού.

Προφανώς, οι άνθρωποι θα ήθελαν να ...τα δώσουν με πλειστηριασμό κατευθείαν σε ιδιώτες τα πανεπιστήμια της χώρας, αλλά φαίνεται πως επέλεξαν την περίφημη οδό της «ήπιας προσαρμογής».

Αλλωστε, έχει κάνει και το ΠΑΣΟΚ «εναλλακτικές» προτάσεις για τον ίδιο στόχο, ώστε οι ιδιώτες να μπαίνουν στα πανεπιστήμια μέσω «ανεξάρτητων» και «μη κερδοσκοπικών» δημοτικών αρχών. Ισως να θέλουν να τις σκεφθούν και αυτές.

Αυτά, την ώρα που στα γυμνάσια και τα λύκεια - σας θυμίζουμε - οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες διοργανώνουν πανελλαδικές εκδηλώσεις υπέρ της ιδιωτικής ασφάλισης και οι τράπεζες ...διδάσκουν πόσο καλός είναι ο καπιταλισμός, οι νόμοι της αγοράς και η ζούγκλα του ανταγωνισμού. Ετσι, για να ξέρουμε τι μας γίνεται και να έχουμε πλήρη την εικόνα.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ