Σάββατο 26 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αλληλεγγύη στον Σιν Γκάρλαντ

Συνεχίζονται οι δηλώσεις συμπαράστασης προς τον Πρόεδρο του Κόμματος Εργατών της Ιρλανδίας Σιν Γκάρλαντ. Μαζικοί φορείς καταγγέλλουν τη σύλληψή του από τις βρετανικές αρχές, με χαλκευμένα στοιχεία, όπως και τις κυβερνήσεις συνολικά της ΕΕ, και των ΗΠΑ, για τις μεθόδους που μετέρχονται, προκειμένου να περιορίσουν κάθε «ενοχλητική» φωνή.

Ο Γκάρλαντ συνελήφθη πρόσφατα από τις βρετανικές αρχές, γιατί εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης και έκδοσης στις ΗΠΑ. Με ανακοινώσεις τους η Πανελλήνια Ενωση Συμπαράστασης προς τα Θύματα Πολιτικής Δίωξης «Η Δημοκρατική Μέριμνα», το Παράρτημα Νέας Σμύρνης της ΠΕΑΕΑ και ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Νέας Σμύρνης εκφράζουν οργή για τη σύλληψη, όπως και αλληλεγγύη στον Γκάρλαντ, ο οποίος στη δικτατορία πάλεψε να σταματήσουν τα βασανιστήρια και να αποκατασταθεί το πολίτευμα στην Ελλάδα.

Καταγγέλλουν δε «τις ελληνικές κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, οι οποίες επί ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ υπέγραψαν την επαίσχυντη συμφωνία μεταξύ ΕΕ - ΗΠΑ, που προβλέπει τη σύλληψη και έκδοση όσων αυτοί θεωρούν υπόπτους. Για τους ίδιους λόγους που εκδόθηκε ένταλμα για τον Σιν Γκάρλαντ (πολέμιος της ιμπεριαλιστικής εισβολής στο Ιράκ) είναι δυνατό να εκδοθεί ένταλμα για το μαθητή, το γονιό, τον εργαζόμενο, τον άνεργο και τον συνταξιούχο που διεκδικεί τα δικαιώματά του για ειρήνη, εργασία, Παιδεία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ