Σάββατο 26 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Σας έλειψε, πράγματι, αυτός ο «Τύπος»;

Του Γ. Ιωάννου από το «ΕΘΝΟΣ»
Του Γ. Ιωάννου από το «ΕΘΝΟΣ»
Στο 24ωρο που πέρασε «χωρίς ειδήσεις» - να 'ταν κάθε μέρα τέτοια μέρα... - εσύ, ένας από τους 2,5 εκατομμύρια μισθωτούς - κι ακριβώς ολόιδια κάθε ένας από τους 2,5 εκατομμύρια μισθωτούς - ασφαλισμένους στο ΙΚΑ, συνέχισες αδιατάραχτα να πασχίζεις για την επιβίωση. Αυτό «δεν είναι είδηση», είτε απεργούν, είτε δεν απεργούν οι δημοσιογράφοι.

Αυτοί, στο κυρίαρχο μέρος τους, για την ακρίβεια, αυτοί που το γραφτό τους δίνει και το «στίγμα» της μέρας, απεργούν - δεν απεργούν, είναι αλλού...

Οπως προχτές, έτσι και σήμερα, θα σου περιγράφουν την πραγματικότητα που ζεις σα να μην τη ζεις. Πήγες μες στη βροχή και διαδήλωσες, θεωρώντας αυτονόητο να συναντήσεις και τον πρωθυπουργό, εσύ που με τον ιδρώτα σου έχτισες και το «Μαξίμου». Εφυγες από κει χειρότερα κι απ' ό,τι πήγες. Δεν έχει καμιά σημασία αυτό. Για τον «Τύπο» έχει σημασία ότι συνάντησες έναν «ανθρώπινο» πρωθυπουργό, τον οποίο, μάλιστα, εκτιμά ο «Τύπος» τον εμπιστεύεσαι κιόλας. Για τον «Τύπο», ακόμα κι όταν κάνει «αντιπολίτευση», είσαι μια καλή ευκαιρία για ένα λογοπαίγνιο στο εξάστηλο, τέτοιο που να πουλάει. Κάτι άλλο χρειάζεται να κάνεις, για να μη σε δουλεύουνε ψιλό γαζί ασπρομάλλη άνθρωπο.

Παραμένεις άνεργος ή μισοαπασχολημένος και ψάχνεις, όπως τόσοι και τόσοι, για μια σταθερή δουλιά με πλήρη δικαιώματα. Είσαι αναχρονιστής! Το 'πε ο υπουργός. Η δήλωσή του μοστράρει παντού. Το δικό σου αίτημα θα περιμένεις τη διαδήλωση του ΠΑΜΕ, για να το δεις να προβάλλεται.

Είσαι φοιτητής ή έστω ο γονιός του. Τι είναι αυτά που ζητάς για δημόσια και δωρεάν Παιδεία; Την ώρα που η αρμόδια υπουργός συγχαίρει τον «ΓΑΠ» για τις πρωτοποριακές ιδέες του. Αυτό μάλιστα, είναι είδηση για προβολή. Οσο εσύ δε γίνεσαι τέτοια είδηση, που να μην μπορούν να τη διαστρέψουν.

Πώς είπες; Δεν αντέχεις τους τρελούς λογαριασμούς του ΟΤΕ και τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα γιατί ξέρεις πως κάποια «Ζίμενς» έχει καλωδιώσει όλη τη χώρα, έτσι που να τ' αρπάζει ως και από ...τα δισέγγονά σου; Μην είσαι μίζερος. Δες με τι «εταιρική κοινωνική ευθύνη» σε αντιμετωπίζει η εταιρία: Ολόκληρο ασθενοφόρο χάρισε στο νοσοκομείο. Ε, ότι αυτό εκπίπτει απ' τη φορολογία της, μην το κάνεις θέμα. Θυμήσου τον Συγγρό, τον Ζάππα, τον Αβέρωφ. Κι αυτοί βδέλλες στο σώμα του λαού ήτανε, αλλά είδες που μείνανε στην ιστορία σαν ευεργέτες. Αυτό σημαίνει «εταιρική κοινωνική ευθύνη». Να τους ευλογάς την ώρα που σε μαστιγώνουν. Δε σε μαστιγώνουν; Η νεκροψία θα δείξει, ό,τι σήμερα ακόμα δε θες να δεις.

Ασχετο: Τι έχουν να μαρτυρήσουν, άραγε, όσοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχουν πάρει μέρος στην κατασκευή των νέων εγκαταστάσεων της αμερικανικής πρεσβείας; Πόσο απέχει από την πραγματικότητα ότι ένα μέρος των νέων υπογείων της χρησιμοποιείται ως προωθημένο κρατητήριο;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ