Κυριακή 11 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αποκαλυπτική τοποθέτηση

Αποκαλυπτική ήταν η τοποθέτηση του υπουργού Εργασίας, Τ. Γιαννίτση. Βοηθούσε και το περιβάλλον, βλέπετε. Μιλούσε στη Σύνοδο του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας, στη Γενεύη της Ελβετίας. Προσέξτε τώρα και το παρακάτω απόσπασμα από την ομιλία του: «Οι μεταρρυθμίσεις αυτές (σ.σ. που η κυβέρνηση έχει βάλει μπροστά και πρόκειται να προχωρήσει γρηγορότερα) αφορούν στην εκπαίδευση, στην ευελιξία της αγοράς εργασίας, στις ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης, στον περιορισμό του μη εργασιακού κόστους, στην ενσωμάτωση μέτρων για την ισότητα των ευκαιριών στην αγορά εργασίας».

Τι εννοεί με όλ' αυτά ο κ. Γιαννίτσης; Τα εξής: Περισσότερα χρήματα του κρατικού προϋπολογισμού στους μεγαλοεργοδότες για διοργάνωση σεμιναρίων κατάρτισης, εξειδίκευσης, κλπ., κλπ. (εκπαίδευση). Περισσότερο έντονη προώθηση των διάφορων μορφών μερικής απασχόλησης, με ανάλογα μέτρα και στις μορφές αμοιβής των εργαζομένων (ευελιξία της αγοράς εργασίας). Περισσότερα χρήματα του κρατικού προϋπολογισμού στους μεγαλοεργοδότες για να προσλαμβάνουν άνεργους (ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης). Μείωση φορολογικών, ασφαλιστικών, κλπ., εισφορών των μεγαλοεργοδοτών (περιορισμός του μη εργασιακού κόστους). Μέτρα ενίσχυσης του ανταγωνισμού μεταξύ των εργαζομένων για την απόκτηση μιας κάποιας θέσης εργασίας, με όλες τις αναπόφευκτες συνέπειες (ισότητα ευκαιριών στην αγορά απασχόλησης).

Αν αναρωτιέστε, μήπως κάναμε λάθος, πέφτετε έξω. Οχι, δεν κάναμε λάθος. Στο Διεθνές Γραφείο Εργασίας μίλαγε και όχι στη Διεθνή των βιομηχάνων...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ