Τρίτη 29 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
Στηρίζουμε το Νησί της Επανάστασης

Οι δύο Κουβανοί σύντροφοι, ανάμεσά τους η Δέσποινα Μάρκου
Οι δύο Κουβανοί σύντροφοι, ανάμεσά τους η Δέσποινα Μάρκου
Η ανάγκη για αλληλεγγύη στο Νησί της Επανάστασης επαναδιατυπώθηκε με τη χτεσινή εκδήλωση που διοργάνωσε ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης, στην αίθουσα Λογιστών. Στην εκδήλωση μίλησαν οι προσκεκλημένοι από την Κούβα, Ελιο Σοτέρο Γκάμεζ, υπεύθυνος του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Κουβανικού Ινστιτούτου Φιλίας των Λαών και ο Πέδρο Ολμέδο Πέρες, υπεύθυνος του Βαλκανικού Τμήματος του Κουβανικού Ινστιτούτου Φιλίας των Λαών. Από την πρεσβεία της Κούβας στην Ελλάδα παραβρέθηκε η Λύδια Γκονζάλεζ καθώς και ο πρόεδρος του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Δ. Μιτσιμπούνας.

Ο Ελιο Γκάμεζ επισήμανε ότι τέτοιες εκδηλώσεις είναι πολύ σημαντικές για την Κούβα και για το λαό της και γι' αυτό, στο πλαίσιο του Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου Αλληλεγγύης με την Κούβα που θα πραγματοποιηθεί το 2006 στην Κωνσταντινούπολη έχουν σχεδιαστεί πολλές εκδηλώσεις αλληλεγγύης σε διάφορες χώρες.

«Εσείς δίνετε δύναμη σε μας», τόνισε ο Ε. Γκάμεζ. «Δύναμη ν' αγωνιζόμαστε και να βελτιωνόμαστε». Μπροστά στην προπαγάνδα των ΗΠΑ και της ΕΕ κατά της Κουβανικής Επανάστασης, ο κουβανικός λαός απαντά τόσο με τις θυσίες και τον αγώνα που δίνει καθημερινά, όσο και με έναν παγκόσμιο κίνημα αλληλεγγύης και φιλίας έτοιμο ν' απαντήσει σε κάθε λασπολογία στην Κούβα.

Ο κουβανικός λαός αποδεικνύει έμπρακτα ότι οι λαοί πρέπει να ζουν αδελφωμένοι και ότι δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν. Στο Πακιστάν βρίσκονται 800 Κουβανοί γιατροί, χιλιάδες άλλοι εθελοντές προσφέρουν βοήθεια σε χώρες της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής.

Οι δυο ομιλητές ευχαρίστησαν τον Ελληνοκουβανικό Σύνδεσμο Φιλίας και Αλληλεγγύης για την πολιτική και υλική βοήθειά του, ιδιαίτερα κατά τη δεκαετία του 1990, μετά τις ανατροπές στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες.

Στη Θεσσαλονίκη

Την Τετάρτη 30 Νοέμβρη, στη Θεσσαλονίκη, στις 7.30 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Πολυτεχνείου του ΑΠΘ, στην εκδήλωση που διοργανώνει ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Θεσσαλονίκης θα μιλήσει ο Ελιο Γκάμεζ, υπεύθυνος του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Κουβανικού Ινστιτούτου Φιλίας των Λαών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ