Τρίτη 29 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Εκλογές στην Τσετσενία

Εκλογές για το Κοινοβούλιο της Τσετσενίας πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Κυριακή 27/11 και σύμφωνα με τα αποτελέσματα της εκλογικής επιτροπής η συμμετοχή σ' αυτές έφτασε το 67,7% των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους. Με καταμετρημένους τους ψήφους σε 215 από τα 430 εκλογικά τμήματα, προηγείται το φιλοκυβερνητικό κόμμα της Ενιαίας Ρωσίας με 61%, ακολουθεί το ΚΚΡΟ με 12%, η Ενωση Δεξιών Δυνάμεων με 10,8%, η Ευρασιατική Ενωση με 4,2%, το Γιάμλποκο με 3,3%, η Ρόντινα με 2,8%, το ΦΔΚΡ με 1,7% και η Λαϊκή Θέληση με 1,2%.

Ο Ιβάν Μέλνικοφ, Α' αντιπρόεδρος της ΚΕ του ΚΚΡΟ, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των εκλογών στην Τσετσενία σημείωσε τα εξής:

«Για λόγους κατανοητούς η Τσετσενία είναι μια περίπλοκη περιοχή σ' ό,τι αφορά τη διεξαγωγή προεκλογικής καμπάνιας και γενικότερα πολιτικής δουλιάς. Το καλό αποτέλεσμα του ΚΚΡΟ στη Δημοκρατία της Τσετσενίας είναι ένας σημαντικός δείκτης ανάπτυξης του ΚΚΡΟ.

Υπάρχει σημαντική αύξηση σε σχέση με το αποτέλεσμα των ομοσπονδιακών εκλογών του 2003, όταν εκεί είχαμε λάβει μόλις το 1,77%, ενώ τώρα πάνω από 12%. Η αιτία είναι νομίζω ότι όλο και περισσότερο ο λαός της Τσετσενίας βλέπει τη διαφορά αυτής της ζωής με τη ζωή που είχε στα σοβιετικά χρόνια, τη φιλία, τη δημιουργικότητα, την καλή ατμόσφαιρα. Ενώ σήμερα γνωρίζει την εξαθλίωση, τον πόλεμο, την καταστροφή. Ομως αυτή δεν είναι η μόνη αιτία.

Σε όλες τις περιοχές όπου διεξάγονται τώρα εκλογές, το ΚΚΡΟ δίνει το βάρος όχι στη διαπίστωση της κατάστασης, αλλά σε ένα πρόγραμμα συγκεκριμένων μέτρων για την καλυτέρευση της ζωής, σε συγκεκριμένες ενέργειες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ