Τρίτη 29 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Επεισοδιακή ανάδειξη υποψηφίων της «Φατάχ»

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.-

Διεκόπη, τελικά, η διαδικασία ανάδειξης, διά μέσου εσωκομματικής ψηφοφορίας, υποψηφίων βουλευτών της «Φατάχ» ενόψει των εκλογών του Γενάρη, σε τέσσερις από τις πέντε εκλογικές περιφέρειες της Λωρίδας της Γάζας. Η διαδικασία αναβλήθηκε επ' αόριστον μετά τα επεισόδια που προκάλεσαν ένοπλοι, εισβάλλοντας σε εκλογικά τμήματα και τρομοκρατώντας τους ψηφοφόρους. Η διαδικασία επιλογής αναμένεται να διεξαχθεί, σήμερα, στην ανατολική Ιερουσαλήμ ενώ στη Δυτική Οχθη, όπου ολοκληρώθηκε, τις περισσότερους ψήφους συγκέντρωσε ο φυλακισμένος ηγέτης της «Φατάχ», Μαρουάν Μπαργκούτι.

Στο μεταξύ, τεταμένα παραμένουν τα πνεύματα στη Χεβρώνα όπου μαθητές διαπληκτίστηκαν, για πολλοστή μέρα, με Ισραηλινούς στρατιώτες μπροστά σε οδόφραγμα ενώ άγνωστος πέταξε εκρηκτικό μηχανισμό κατά ισραηλινού φυλακίου, χωρίς να προκληθούν θύματα.

Εντός Ισραήλ, εντείνεται η φημολογία ότι ο Σιμόν Πέρες ετοιμάζεται να συνταχθεί με το κόμμα του Αριέλ Σαρόν.

Αναγκαία η αλληλεγγύη

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Αλληλεγγύης με τον Παλαιστινιακό Λαό, στις 29 Νοέμβρη, η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης, με σκοπό να ενημερώσει την κοινή γνώμη για την κατάσταση στα παλαιστινιακά εδάφη και τη βαρβαρότητα, η οποία συνεχίζεται δίχως όρια, θα βρίσκεται, σήμερα Τρίτη 29 Νοέμβρη, στα παρακάτω κεντρικά σημεία της Αθήνας και του Πειραιά, όπου θα μοιράσει ενημερωτικό υλικό και θα συγκεντρώσει υπογραφές για τον τερματισμό της κατασκευής του «Τείχους της Ντροπής»:

Στην Αθήνα, στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου, 2 μ.μ. - 5 μ.μ. και στον Πειραιά, στην πλατεία Κοραή στις 11 π.μ., όπως και σε κεντρικό σημείο της Νίκαιας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ