Τετάρτη 30 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Αντιδρούν οι ασφαλιστικές

Διαψεύδουν με χτεσινές ανακοινώσεις τους, οι δύο από τις τρεις ασφαλιστικές εταιρίες που παραπέμπονται στην Επιτροπή Ιδιωτικής Ασφάλισης, ότι καθυστερούν συστηματικά στην αποζημίωση των δικαιούχων οδηγών. Οπως ανακοίνωσε προχτές ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γ. Παπαθανασίου, παρέπεμψε στην αρμόδια επιτροπή τις εταιρίες «Astra Ασφαλιστική», «Γαλαξίας» και «Αργοναυτική», επειδή υπάρχουν καταγγελίες ασφαλισμένων ότι δεν καταβάλλουν τις απαιτούμενες αποζημιώσεις, προκειμένου να αποπληρώνουν άλλες υποχρεώσεις. Η επιτροπή θα συνεδριάσει σχετικά την 1η Δεκέμβρη.

Ωστόσο, οι δύο πρώτες εταιρίες υποστηρίζουν η μεν πρώτη ότι «οι όποιες μεμονωμένες καταγγελίες αποτελούν ένα ποσοστό απειροελάχιστο και αμελητέο σε σχέση με το σύνολο των δεκάδων χιλιάδων αποζημιώσεων που διαχειρίζεται», ενώ αφήνει αιχμές για σκοπιμότητες που υποκινούν τις συγκεκριμένες ανακοινώσεις, κάνοντας λόγο για «προφανείς λόγους της παραπληροφόρησης αυτής, αφού κάποιοι μεθοδεύουν συστηματικά τη λεηλάτηση του δικτύου πωλήσεων και του πελατολογίου της εταιρίας».

Η «Γαλαξίας» ισχυρίζεται μεταξύ άλλων πως «το γεγονός ότι υπάρχουν σε βάρος μας κατά μέσο όρο 150 καταγγελίες ετησίως, οι οποίες στην πλειονότητα των περιπτώσεων δεν αφορούν διαφορές μεγαλύτερες των 1.000 - 1.500 ευρώ οφείλεται στον αυστηρό τρόπο με τον οποίο η εταιρία εξετάζει κάθε περίπτωση». «Είναι γνωστό», συνεχίζει, «ότι σε αρκετές περιπτώσεις υπάρχει δόλος και είμαστε υποχρεωμένοι να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα της εταιρίας και των ασφαλισμένων μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ