Τετάρτη 30 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Διώκονται γιατί υπερασπίστηκαν το περιβάλλον!

Κάλεσμα συμμετοχής σε συγκέντρωση στα δικαστήρια της Ζακύνθου την Παρασκευή 2 Δεκέμβρη στις 10 το πρωί, απευθύνει στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα του νησιού το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ζακύνθου (ΕΚΖ), προκειμένου να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους Διονύση Συγούρο, Διονύση Κόμη (πρόεδρος και γενικός γραμματέας του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ζακύνθου) και Διονύση Στεριώτη, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου των ΕΛΤΑ, που διώκονται ποινικά γιατί υπερασπίστηκαν το δικαίωμα στην ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες του νησιού.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΕΚΖ, οι συνδικαλιστές στις 11 Μάη 2005 αφαίρεσαν πόρτα περίφραξης του «Μεντιταρανέ», που εμπόδιζε αυθαίρετα και παράνομα το δρόμο στη θάλασσα. «Η συμβολική αυτή ενέργεια του εργατικού κινήματος, που πραγματοποιήθηκε μετά από συγκέντρωση στο συγκεκριμένο χώρο, θέλει να καταδείξει το δικαίωμα για ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες του νησιού μας, που έχουν καταπατηθεί και περιφραχτεί από το ιδιωτικό κεφάλαιο και τις πολυεθνικές». Αντί να κάθονται στο εδώλιο του κατηγορούμενου οι υπεύθυνοι της καταπάτησης, «κατηγορούνται σαν "κλέφτες" τα συνδικαλιστικά στελέχη».

Η ανοχή των αρχών, τονίζεται στην ανακοίνωση, οι πολιτικές που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις «εμπορευματοποιώντας το φυσικό πλούτο της χώρας μας, του νησιού μας, έχει αποθρασύνει τον κάθε λογής κερδοσκόπο ενάντια στο περιβάλλον». Η προσπάθεια τρομοκράτησης, τονίζει το ΕΚΖ, δεν μπορεί να κάμψει τον αγώνα μας για την υπεράσπιση του φυσικού περιβάλλοντος, το δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης στις παραλίες, την προστασία της δημόσιας γης. Καταλήγοντας καλεί τους φορείς της Αυτοδιοίκησης, τους επιστημονικούς και τους συνδικαλιστικούς φορείς να πάρουν θέση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ