Τετάρτη 30 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
«ΚΑΓΚΕΛΑ - ΚΑΓΚΕΛΑ ΠΑΝΤΟΥ»

ΦΑΝΕΡΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΑ: «Το 2005 αναδεικνύεται ως η χρονιά των τραπεζών! Τα πιστωτικά ιδρύματα παρουσίασαν αύξηση ρεκόρ στα κέρδη τους που αποδίδεται είτε στην ψαλίδα που υπάρχει ανάμεσα στα επιτόκια δανείων και καταθέσεων είτε στα κρυφά χαράτσια που επιβάλλουν στους πελάτες τους. Δεν είναι μάλιστα διόλου τυχαίο ότι το 10% των κερδών των τραπεζών προέρχεται από τις προμήθειες που εισπράττονται στα γκισέ» (η επισήμανση από τη Β. Κεχαγιά στα «ΝΕΑ»).

ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ: «Μείωση των τελών κατά 50% για τους πολύτεκνους και αυξήσεις μικρότερες του πληθωρισμού για τις υπόλοιπες κατηγορίες αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Αθήνας για τα δημοτικά τέλη του 2006» (η είδηση στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).

ΣΚΟΠΙΜΗ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ: «Το 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ έφθασε η εισφοροδιαφυγή στο ΙΚΑ και περισσότεροι από 500.000 εργαζόμενοι παραμένουν ανασφάλιστοι. Την ίδια στιγμή τα ελεγκτικά κέντρα ουσιαστικά υπολειτουργούν ενώ οι σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό αποτελούν τροχοπέδη για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων (...) αγκάθι για την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής αποτελούν οι σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό καθώς 3.220 από τις 12.098 οργανικές θέσεις δεν έχουν καλυφθεί» (το ρεπορτάζ στο «ΕΘΝΟΣ»).

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΕ Ο ΡΕΠΠΑΣ: «Και στο "αυτό μας έλειπε" της Σοφίας Αλιμπέρτη εμφανίστηκε ο υπουργός Απασχόλησης Πάνος Παναγιωτόπουλος - μόνο στην Αννίτα Πάνια δεν έχει βγει ακόμη. Στον Γιώργο Οικονομέα εμφανίστηκε με τη σειρά του ο υφυπουργός Απασχόλησης Γεράσιμος Γιακουμάτος, ο οποίος όπως και ο υπουργός του όπου δει στούντιο μπαίνει. Υπουργείο Απασχόλησης το λένε τελικά το υπουργείο τους, ή υπουργείο Τηλεοπτικής Απασχόλησης;» (η ερώτηση στο «ΒΗΜΑ»).

ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ: «Η ύπαρξη ακατοίκητων σπιτιών προκαλεί για καταλήψεις από αστέγους ή κληρωθέντες που απορρίφθηκαν λόγω μη προσκόμισης των δικαιολογητικών. Για την αποτροπή των εν λόγω φαινομένων το χωριό θα είναι περιφραγμένο με 7 χιλιόμετρα συρματόπλεγμα ενώ στις εισόδους θα γίνεται έλεγχος εισόδου με άνοιγμα των πορτ-μπαγκάζ. Κι αυτό για να μην περάσουν οι "καταληψίες"» (το ρεπορτάζ για το Ολυμπιακό Χωριό στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ