Τετάρτη 30 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ
Σύνοδος «πρόθυμων συμμάχων»

Ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας Ντ. Ράμσφελντ θα είναι ο οικοδεσπότης την προσεχή βδομάδα μιας συνόδου με τους ομολόγους του δεκατριών χωρών της νοτιανατολικής Ευρώπης, όπου θα συζητήσουν θέματα περιφερειακής ασφαλείας, ανακοίνωσε χθες εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

Η σύνοδος, που θα γίνει την Τρίτη και την Τετάρτη, θα περιλαμβάνει για πρώτη φορά την Ουκρανία ως πλήρες μέλος αυτής της περιφερειακής ομάδας για την Αμυνα, δήλωσε ο εκπρόσωπος Μπράιαν Ουίτμαν.

Οι υπουργοί θα συζητήσουν για τη μη διάδοση, για την ασφάλεια στα σύνορα, για ασκήσεις διατήρησης της ειρήνης.

Είναι η πρώτη φορά, που οι ΗΠΑ είναι οικοδεσπότες μιας συνόδου υπουργών Αμυνας της νοτιανατολικής Ευρώπης, μια ομάδα που άρχισε να πραγματοποιεί συνόδους πριν από δέκα χρόνια, σε μια περίοδο κατά την οποία τα Βαλκάνια βρίσκονταν σε πόλεμο μετά τη διάλυση της πρώην Γιουγκοσλαβίας.

Η Ιταλία, η Ελλάδα, η Τουρκία, η Αλβανία, η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η ΠΓΔΜ, η Σλοβενία, η Κροατία και η Ουκρανία είναι μέλη αυτής της ομάδας. Η Βοσνία - Ερζεγοβίνη και η Σερβία - Μαυροβούνιο θα συμμετάσχουν ως προσκεκλημένες χώρες και η Μολδαβία ως παρατηρητής, διευκρίνισε τέλος ο Ουίτμαν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ