Παρασκευή 2 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΕΣΒΟΣ
Να παρθούν μέτρα για τους πληγέντες από την κακοκαιρία

Το θέμα των καταστροφών στο νησί της Λέσβου από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις φέρνει το ΚΚΕ στη Βουλή με Ερώτηση του Σταύρου Σκοπελίτη και του Αγγελου Τζέκη, προς τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Εσωτερικών - Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης.

Στην Ερώτησή τους σημειώνουν πως «η έλλειψη των αναγκαίων έργων στο νησί της Λέσβου είχε σαν αποτέλεσμα για μια ακόμα φορά οι κάτοικοί του να πληγούν από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις». Επίσης, αναφέρουν πως «σημαντικότατες είναι οι ζημιές σε νοικοκυριά, καταστήματα, αγροτικές εκμεταλλεύσεις, στην αγροτική παραγωγή, στο επαρχιακό και κύρια στο αγροτικό δίκτυο».

Στη συνέχεια, τονίζουν πως «η αγανάκτηση των κατοίκων του νησιού και ιδιαίτερα των περιοχών που επλήγησαν είναι εντελώς δικαιολογημένη, αφού για χρόνια βιώνουν τα ίδια προβλήματα και το μόνο που εισπράττουν, απ' όλες τις κυβερνήσεις, είναι υποσχέσεις, που ποτέ βέβαια δεν υλοποιούνται, για την εκτέλεση των απαραίτητων έργων, τα οποία θα θωρακίσουν το νησί και τις περιουσίες τους από τα καιρικά φαινόμενα».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ σημειώνουν πως «χρειάζεται άμεσα να δοθούν τα απαραίτητα κονδύλια για την αποκατάσταση των ζημιών και την εκτέλεση των αναγκαίων έργων ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα στο μέλλον. Για τις ζημιές στα νοικοκυριά και τις περιουσίες των κατοίκων πρέπει άμεσα να γίνει η αντικειμενική καταγραφή τους για να δοθεί αποζημίωση που να καλύπτει το 100% της ζημιάς».

Τέλος, ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς «τι μέτρα πρόκειται να πάρουν για να υλοποιηθούν τα παραπάνω και να μπορέσουν έτσι οι πληγέντες να αποκαταστήσουν τις ζημιές που έπαθαν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ