Παρασκευή 2 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΙΓΥΠΤΟΣ - ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Συμπλοκές και προφανείς παρατυπίες

ΚΑΪΡΟ.-

Από σφοδρές συγκρούσεις, αλλά και από ένα νεκρό σημαδεύτηκε ο τρίτος και τελικός χθεσινός γύρος των βουλευτικών εκλογών στην Αίγυπτο. Τα πνεύματα είχαν, ήδη, αρχίσει να οξύνονται από το Σάββατο, οπότε διεξήχθη ο δεύτερος γύρος σε μέρος των εκλογικών περιφερειών και σημειώθηκαν συγκρούσεις μεταξύ οπαδών διαφορετικών κομμάτων, ενώ καταγγέλθηκε σωρεία παρατυπιών, άσκησης βίας, αλλά και νοθείας εκ μέρους των μελών του κυβερνώντος κόμματος, του «Εθνικού Δημοκρατικού Κόμματος» - NDP - του Χόσνι Μουμπάρακ. Την Τετάρτη, οι «Αδελφοί Μουσουλμάνοι» κατήγγειλαν ότι στις περιφέρειες όπου επρόκειτο να διεξαχθούν εκλογές, χθες, συνελήφθησαν περισσότερα από 800 μέλη τους.

Χθες, άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας συγκρούστηκαν με οπαδούς της αντιπολίτευσης και της, εκτός νόμου, οργάνωσης των «Αδελφών Μουσουλμάνων», στις περιφέρειες όπου διεξάγονταν οι εκλογές.

Στον τρίτο αυτό γύρο, τα περίπου 10 εκατομμύρια ψηφοφόροι, που κατοικούν στις συγκεκριμένες περιφέρειες, κλήθηκαν να εκλέξουν 136 βουλευτές για να πληρωθούν οι αντίστοιχες κενές θέσεις του 454μελούς Κοινοβουλίου. Στους δύο προηγούμενους γύρους, ιδιαίτερα οι «Αδελφοί Μουσουλμάνοι», με τους ...ανεξάρτητους υποψηφίους τους, τριπλασίασαν, σχεδόν, την κοινοβουλευτική τους δύναμη, εξασφαλίζοντας 76 έδρες. Το κυβερνών κόμμα έχει, ήδη, κερδίσει 201 έδρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ