Παρασκευή 2 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
Επιχειρείται συκοφάντηση του Βιετνάμ

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη για απαράδεκτο ψήφισμα

Ως απαράδεκτο και συκοφαντικό κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το οποίο έβαζε θέμα παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και έλλειψης δημοκρατίας στη Σοσιαλιστική Δημοκρατία του Βιετνάμ.

Οπως σημείωσε, αιτιολογώντας την αρνητική ψήφο της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, ο Θ. Παφίλης: «Με το γνωστό προκλητικό και απαράδεκτο τρόπο, το Κοινό Ψήφισμα των πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επιχειρεί να συκοφαντήσει τη Σοσιαλιστική Δημοκρατία του Βιετνάμ, καταγγέλλοντας παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Είναι προφανές ότι στόχος είναι η άσκηση πιέσεων προς τη ΣΔ του Βιετνάμ και η δημιουργία κλίματος για την ανατροπή του σοσιαλισμού και των λαϊκών κατακτήσεων, ώστε να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για την καταλήστευση του πλούτου της χώρας. Είναι επίσης γνωστή η στρατηγική επέμβασης της ΕΕ μέσω της δημιουργίας χρηματοδοτούμενης "αντιπολίτευσης".

Αποτελεί ασύστολο θράσος να επικαλείται το Κοινό Ψήφισμα την 30ή επέτειο της μεγάλης νίκης του βιετναμέζικου λαού κατά του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, και να εγκαλεί την κυβέρνηση για έλλειψη δημοκρατίας. Ο ηρωικός λαός του Βιετνάμ κέρδισε την ανεξαρτησία του και την ελευθερία του με βαρύ φόρο αίματος εκατομμυρίων ανθρώπων, που δολοφονήθηκαν από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Αλήθεια, πού βρίσκεται η ευαισθησία για τα ανθρώπινα δικαιώματα των δεκάδων χιλιάδων Βιετναμέζων που δολοφονήθηκαν, των χιλιάδων παιδιών που γεννιούνται με τεράστια προβλήματα εξαιτίας της χρήσης των χημικών "πορτοκαλί παράγοντα" από τις ΗΠΑ; Γιατί η κατά τα άλλα ευαίσθητη ΕΕ δε ζητά από τις ΗΠΑ και την πολυεθνική "Monsado" να πληρώσουν για τα θύματα από το χημικό και βιολογικό πόλεμο;

Είναι φανερό πως οι Ευρωπαίοι και Αμερικανοί ιμπεριαλιστές δε θα συγχωρήσουν ποτέ τη χώρα, που κατάφερε να συντρίψει τρεις μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, τις ΗΠΑ, τη Μ. Βρετανία και τη Γαλλία. Εκφράζουμε τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στον ηρωικό αυτό λαό - σύμβολο στην ιστορία της ανθρωπότητας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ